La Generalitat crearà en tres anys 1.190 places públiques de serveis socials al Vallès Occidental


  • Comparteix:

La gent gran és la que més es beneficiarà d'aquest programa

La gent gran és la que més es beneficiarà d'aquest programa

La Generalitat ha anunciat la creació de gairebé 1.200 places públiques de serveis socials a la comarca durant els propers tres anys. Les places aniran destinades principalment a gent gran, discapacitats i malalts mentals, així com a drogodependents i afectats pel virus de la Sida. De moment encara no se sap quantes d'aquestes places es crearan a Sant Cugat.

L'objectiu és que al 2012 el Vallès Occidental assoleixi els estàndards europeus pel que fa a cobertura pública de les necessitats socials. La Unió Europea recomana, per exemple, que el 2% de les places residencials per a la població major de 65 siguin públiques.

Això comportarà la creació de més de 800 places en residències i centres de dia per a la gent gran, de 250 places en residències i centres destinats a persones amb discapacitats psíquiques, i de 250 més en residències destinades persones amb malalties mentals. També es promouran entre 10 i 20 places en pisos de reinserció per a drogodependents i entre 20 i 30 places de llar residència per a persones afectades per la Sida.

Ara per ara no s'ha definit quantes d'aquestes places es crearan a Sant Cugat. Segons la Generalitat, aquest programa podria comportar la creació o ampliació de residències, així com la concertació de places en centres privats ja existents.

També es preveu que aquestes noves places permetin la creació de 4.500 llocs de treball al conjunt del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.