La primera fase de les obres a la rambla Jacint Verdaguer començaran el mes vinent


  • Comparteix:

Rambla Jacint Verdaguer

Rambla Jacint Verdaguer

La primera fase de les obres d'adequació de la rambla Mossèn Jacint Verdaguer de Valldoreix començaran el mes que ve. El projecte del que ha de ser el nou eix amb prioritat per a vianants de Valldoreix té un pressupost de més d'un milió d'euros finançat pel Fons Estatal d'Inversió Local. Les obres s'allargaran durant vuit mesos i inclouran un carril bici.

En aquesta primera fase del projecte, s'actuarà sobre una superfície aproximada de 9.500 metres quadrats. La urbanització contempla una reducció d'un metre de l'ample actual de la calçada per reduir la velocitat del trànsit rodat de la zona.

Durant les obres, també es farà una redistribució de l'espai destinat a les voreres que permetrà l'ampliació de la vorera del costat sud. L'objectiu és millorar el trànsit de vianants, així com regularitzar l'arbrat públic i posar un carril bici que en el futur travessarà tot Valldoreix fins a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, explica per què la primera fase dels treballs comprèn el tram de la rambla que va des del carrer Coster fins el passeig Gerani.

Montserrat Turu

Estem treballant amb dos projectes que ja abarquen els altres dos trams de la rambla.


El projecte d'adequació de la rambla Mossèn Jacint Verdaguer està finançat pel Fons Estatal d'Inversió Local promogut pel govern espanyol com a mesura per fomentar l'ocupació. Aquest aporta 1.100.000 euros, mentre que l'EMD financia 108.000 euros de redacció del projecte i direcció tècnica de l'obra.

Montserrat Turu ha destacat que s'ha tirat endavant aquest projecte i no un altre ja que s'adequava a les condicions del fons de l'executiu espanyol.

Montserrat Turu

Haviem de buscar un projecte que s'adeqüés a les característiques i que potser no hauríem prioritzat si no haguéssim tingut la possibilitat d'obtenir un milió d'euros.


En paral·lel, està prevista la millora del servei d'enllumenat públic amb la instal·lació de nous fanals. També es milloraran i se soterraran les xarxes d'electricitat de baixa tensió i de telecomunicacions, a l'hora que s'adequarà la xarxa de clavegueram pluvial existent i es millorarà la xarxa d'aigua potable. D'altra banda, La zona comercial de la rambla també rebrà millores amb el projecte d'urbanització ja que està previst incorporar a la via una franja d'aparcament que hi donarà servei.

En aquesta primera fase del projecte, el tram de la rambla entre el carrer Coster i el passeig Gerani quedarà tallat al trànsit durant els vuit mesos que s'allargaran les obres i també es modificaran les parades dels autobusos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.