Els santcugatencs proposen mesures contra el canvi climàtic


Temes relacionats

Sant Cugat ja forma part del pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic (11/feb/09)

Sant Cugat lluitarà contra el canvi climàtic amb 141 mesures (26/nov/08)


  • Comparteix:

Els santcugatencs han debatut aquest dissabte sobre temàtiques com la mobilitat, la fiscalitat ambiental i l'eficiència energètica en els tallers per combatre el canvi climàtic. Les conclusions extretes durant la jornada serveixen per elaborar un pla d'actuació destinat a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Els participants dels tallers, organitzats per l'Oficina Sant Cugat Sostenible, s'han dividit en quatre grups per tractar les diverses temàtiques. En aquesta ocasió, s'han posat sobre la taula temes com la fiscalitat ambiental i l'eficiència energètica, la mobilitat, el disseny de la ciutat i mesures indirectes i la comunicació i sensibilització.

Els portaveus de cada grup expliquen els principals temes que han debatut.

Portaveus

No més papers ni fulletons, sinó més aviat conscienciar i educar. / Cal tenir en compte els temes tractats des del començament. / Hem tractat l'educació vial. / L'estalvi d'energia amb plaques fotovoltaiques.


El director de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, Sergi Cantó, ha destacat la importància de jornades com la d'aquest dissabte.

Sergi Cantó

Aquestes propostes només poden prosperar amb un consens molt ampli de la ciutadania. Sense l'ajuda de tothom, no podran tirar endavant.


En acabar els debats, s'han reunit tots els grups per extreure conclusions dels diferents aspectes que s'han tractat. L'objectiu és debatre sobre el pla estratègic local de lluita contra el canvi climàtic, que inclou 141 punts i vuit línies estratègiques, per tal d'ampliar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.