Les activitats del Dia Internacional del Parkinson s'allarguen tot l'abril


  • Comparteix:

Prsentació dels actes del Dia Internacional del Parkinson

Prsentació dels actes del Dia Internacional del Parkinson

Difondre la importància de l'activitat física i intel·lectual és l'objectiu de les propostes de l'Ajuntament i l'Associació Catalana per al Parkinson per commemorar el Dia Internacional del Parkinson aquest abril. Una conferència i un taller posaran l'accent en tècniques de prevenció i tasques per fer més fàcil el dia a dia tant a familiars com a malalts. Enguany a Sant Cugat els actes es reparteixen en diferents dies ja que l'11 d'abril, data de naixement de James Parkinson, és un dia festiu.

Aquest dimecres comencen els actes relacionats amb el Dia Internacional del Parkinson organitzats per la delegació santcugatenca de l'Associació Catalana per al Parkinson i l'Ajuntament. L'empresa Quvitec, especialitzada en tècniques i aparells destinats a millorar la qualitat de vida tant a malalts com a familiars, oferirà la xerrada 'Ajudes tècniques - Prevenció i autonomia', a les sis de la tarda a la Casa de Cultura.

La següent cita és dimecres 15 d'abril amb la festa 'Actius contra el Parkinson', lema de la convocatòria d'enguany. El president de l'Associació Catalna del Parkinson, Andreu Baldi, explica el sentit d'aquest lema.

Andreu Baldi

Difondrem la idea que cal mantenir activitat muscular i intel·lectual. Això frena l'evolució de la malaltia.



La ja tradicional taula informativa s'instal·larà a la plaça d'Octavià el dissabte 18 d'abril, dia en què també hi ha programat un taller de musicoteràpia, de deu del matí a dues del migdia, i el concert en benefici de la delegació santcugatenca de l'Associació Catalana per al Parkinson.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, destaca la feina feta per la delegació santcugatenca de l'associació.

Carmela Fortuny

S'ha avançat molt en el tractament i control de símptomes. És aquí on la delegació local fa una gran feina.



El dimecres 22 d'abril es tanquen les activitats amb el taller 'Mobilització de malalts'. L'empresa Quvitec explicarà a cuidadors i familiars diverses tècniques per cuidar els malalts de Parkinson.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.