Professionals i empresaris debaten sobre l'expansió de la fibra òptica


Temes relacionats

Inversió d'un milió d'euros en infraestructures de telecomunicacions ( 5/mar/09)


  • Comparteix:

La fibra òptica és una de les tecnologies més avançades en telecomunicacions

La fibra òptica és una de les tecnologies més avançades en telecomunicacions

La necessitat d'expandir la fibra òptica a tot el país ha centrat aquest dimecres unes jornades sobre telecomunicacions a la Casa de Cultura. Una cinquantena de professionals i empresaris relacionats amb les noves tecnologies han debatut sobre les dificultats i possibles solucions de cara a la implantació total d'aquesta infraestructura.

La jornada tenia per títol 'Fibra òptica a la llar. Xarxes FTTH des de la perspectiva municipal' i ha constat d'un seguit de conferències i debats. Entre altres temes, s'ha parlat del foment de les infraestructures de comunicació per part de les administracions, de la gestió de les xarxes per part dels ens locals i del marc legal que regula l'expansió de la fibra òptica.

El regidor d'Innovació, Jordi Puigneró, ha inaugurat les jornades assegurant que no es pot alentir més el desenvolupament d'aquesta infraestructura.

Jordi Puigneró

L'ADSL deu ser responsable de l'alentiment de la implantació de la fibra òptica, però ara ja comença a ser un tema imparable.



Actualment, la majoria d'edificis públics de la ciutat estan connectats a la fibra òptica. Properament, també tindran aquest servei les dependències del Museu al Monestir, la Casa de Cultura i Cugat.cat. En paral·lel, l'Ajuntament està fent actualment un estudi sobre l'estat real de la implantació de la fibra òptica al municipi pel que fa als particulars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.