En una xerrada a la Casa de Cultura, l'entitat Alerta Solidària assegura que hi ha tortura a l'Estat espanyol


  • Comparteix:

La tortura encara perdura a l'Estat espanyol i és més freqüent del que se'ns vol fer creure. Aquesta és una de les principals idees que s'han posat de manifest en la xerrada sobre la repressió a l'Estat espanyol organitzada per una nova entitat, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat i que ha comptat amb la presència del santcugatenc Ramon Piqué, un dels encausats en l'operació contra l'independentisme català del 92 ordenada pel jutge Garzón.

Martí Majoral, membre de l'organització Alerta Solidària, ha denunciat que les tortures són un fet quotidià dins l'Estat i no fets puntuals com volen fer entrendre des del govern espanyol. Segons Majoral, s'ha creat un sistema que ampara als torturadors i que poden sortir-se'n amb la seva impunement. El membre d'Alerta Solidària ha explicat algunes denúncies recents i ha recordat que les persones que pateixen tortures, les arrosseguen tota la vida.

Martí Majoral

Aquesta gent pateix la tortura en el dia a dia al llarg de tota la seva vida perquè veu que és difícil que el seu cas tiri endavant


Per la seva banda, Ramón Piqué ha parlat de la seva experiència personal l'any 1992. Segons Piqué, ell i els seus companys van ser els caps de turc de la repressió de l'independentisme engegada pel govern espanyol. Piqué ha explicat que durant la seva detenció, que va durar cinc dies, va viure un infern. Va ser víctima d'interrogatoris amb bosses de plàstic al cap, cops i crits i fins i tot amb cables elèctrics a les mans. Ramon Piqué ha detallat fins on va arribar el seu grau de desesperació.

Ramon Piqué

Recordo que quan ens venien a buscar pregaves perquè desitjaves que anessin pel teu company


La xerrada és un dels primers actes engegats per L'Assemblea de Joves de Sant Cugat que neix amb l'objectiu de tractar les problemàtiques del jovent santcugatenc. La nova entitat es proposa realitzar activitats que potenciïn la formació crítica dels joves i la seva combativitat. La independència i el socialisme centren els pilars bàsics de la seva lluita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.