Tot a punt pel viacrucis de Divendres Sant


  • Comparteix:

Moment del viacrucis de l'any passat

Moment del viacrucis de l'any passat

La figura del Sant Crist crucificat tornarà a recórrer aquest Divendres Sant els carrers del centre de la ciutat amb la celebració del viacrucis. Per cinquè any consecutiu, la processó sortirà des del Monestir, com es feia anteriorment, per continuar amb la recuperació d'una tradició que va començar l'any 1949.

El Sant Crist de Sant Cugat i els seus portants, fins a un total de 15, sortiran al punt de les nou del matí del recinte monàstic i enfilaran cap al carrer Major fins arribar a la plaça de Pere San. Des d'allà, baixaran pel carrer de Sabadell fins a la plaça de Pep Ventura i seguiran pel carrer Plana de l'Hospital, on ja encararan la recta final cap al Monestir.

El Crist és una figura de fusta d'uns dos metres d'alçada i amb un pes de 50 quilos. Això fa que es requereixi un temps d'entrenament dels portants per aconseguir l'equilibri necessari per conduir el Crist elevat pels carrers de la vila.

El president dels portants del Sant Crist de Sant Cugat, Pere Pahissa, ha explicat a Cugat.cat els inicis de la tradició a la ciutat.

Pere Pahissa

Hi ha dades que des de l'any 1949 s'havia fet el viacrucis. Abans hi participava tot el poble.




L'organització ha explicat a Cugat.cat que, en cas de pluja, el recorregut es faria íntegrament pel claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.