Les associacions del Parkinson de Sant Cugat commemoren el Dia Internacional de la malaltia


  • Comparteix:

Entitats en el Dia Internacional del Parkinson a la Plaça d'Octavià

Entitats en el Dia Internacional del Parkinson a la Plaça d'Octavià

L'Associació Catalana contra el Parkinson, Units contra el Parkinson i l'Associació d'Amics de la Neurologia del Vallès (AVAN) han organitzat aquest dissabte al matí una jornada divulgativa per commemorar el Dia Internacional del Parkinson. La celebració també ha comptat amb un taller de musicologia i reflexologia a la Casa de Cultura.

El Dia Internacional del Parkinson és l'11 d'abril, però com que enguany aquest dia coincideix amb les vacances de Setmana Santa, les tres associacions ho han aquest dissabte.

El delegat a Sant Cugat de l'Associació Catalana del Parkinson, Andreu Baldi, ha explicat l'objectiu d'aquesta jornada.

Andreu Baldi

Intentem que tant els familiars d'una persona amb parkinson com el mateix malalt, ens conegui i vegi la tasca que estem fent i els informem de les teràpites i ajuts que els podem oferir.



La tinenta de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, també ha volgut donar suport a la iniciativa i ha destacat la tasca que fan aquestes associacions a la ciutat.

Carmela Fortuny

Les tasques que han fet aquestes associacions a la nostra ciutat han tingut un abans i un després. Els santcugatencs tenen ara més coneixements sobre aquestes malalties que fa uns anys.



L'associació AVAN també s'ha sumat a la celebració del Dia Internacional del Parkinson i ha ofert informació sobre els serveis terapèutics que ofereixen a les persones que pateixen aquesta malaltia. De la seva banda, l'associació Units contra el Parkinson ha fet difusió del portal Unidoscontraelparkinson.com. Aquesta pàgina va dirigida als malalts més joves i ofereix la possibilitat de parlar amb malalts de tot el món i conèixer l'actualitat de les últimes investigacions sobre la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.