Tres universitàries santcugatenques donen negatiu a la prova de grip nova en tornar de Mèxic


  • Comparteix:

La grip nova s'ha originat a Mèxic

La grip nova s'ha originat a Mèxic

Tres universitàries santcugatenques han donat negatiu a la prova per detectar un possible contagi de grip nova. Les noies van tornar de Mèxic la mateixa setmana en què va aparèixer aquesta malaltia i, com que algunes companyes es trobaven malament, tots els viatjants es van fer les proves com a mesura preventiva. Fins que s'han conegut els resultats i s'ha descartat el contagi, les estudiants no han anat a classe durant quatre dies ni han pogut assistir al centre sanitari on fan les pràctiques.

En una entrevista a Cugat.cat, una de les afectades ha relatat els fets. Les tres estudiants santcugatenques van aterrar a Barcelona el 22 abril provinents de la Riviera Maya, on havien estat de vacances amb 70 companys de la universitat.

Dos dies més tard, es van conèixer les primeres notícies sobre l'aparició dels primers casos de grip nova a Mèxic. Arran d'aquesta notícia, les noies santcugatenques es van posar en contacte amb la resta de companys i van comprovar que tres de les viatjants tenien problemes de salut.

El centre sanitari on estan fent les pràctiques d'empresa va reunir dilluns tots els estudiants i els va fer unes anàlisis de sang per descartar el possible contagi. Una de les santcugatenques afectades, l'Alba, ha explicat que en un principi estaven espantats i ha indicat que les proves mèdiques tenien una finalitat preventiva.

Alba

Com a mesura preventiva, ens van agafar mostres de sang per analitzar-les. Estàvem espantants perquè no sabíem res i tot era molt nou.


Els metges van recomanar als estudiants deixar d'anar a classe i no assistir a les pràctiques d'empresa fins que sortissin els resultats. L'Alba ha explicat que 'havia d'estar alerta' però si no notava cap símptoma 'podia fer vida normal'.

Alba

Si no tenies cap símptoma, podies fer vida normal. Però si durant la setmana notàvem algun símptoma, ens van demanar que ens apropéssim a l'hospital.



Aquest dimecres es va confirmar que les tres noies malaltes només patien la grip corrent i que la resta d'estudiants 'ja no tenia motius per preocupar-se'.


L'estudiant santcugatenca ha criticat els mitjans de comunicació perquè considera que estan creant 'molta alarma entre la població'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.