Trenta equips d'experts es proposen per restaurar la Via Verda entre Sant Cugat i Cerdanyola


Temes relacionats

Ciutadans pel Camí Verd reclama les inversions previstes per a aquesta infraestructura ( 1/mai/09)


  • Comparteix:

Imatge panoràmica de la Via Verda

Imatge panoràmica de la Via Verda

Un trentena d'equips s'han presentat al concurs per recuperar la Via Verda que ha d'unir Sant Llorenç del Munt i Collserola, passant pels municipis de Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola i Sant Quirze. L'objectiu de l'equip seleccionat serà recuperar la biodiversitat d'aquest corredor biològic entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Els equips estan formats per ecòlegs, agrònoms, biòlegs i enginyers de camins, per tal de recuperar una zona de 150 hectàrees, un dels pocs espais agroforestals que encara queden a la comarca.

El projecte haurà de servir per recuperar aquest corredor biològic i la seva biodiversitat, molt malmesa per l'extracció de terres, els abocadors, la contaminació i les infraestructures viàries. A més, es preveu la construcció d'una zona de lleure en forma d'un parc urbà de 38 hectàrees.

Dels 30 equips que s'han presentat, hauran de sortir cinc grups triats per un jurat que hauran de fer front a la restauració d'aquest espai limítrof a infraestructures com l'AP-7, la B-30 i la carretera de Sant Cugat a Cerdanyola. Està previst que el veredicte es doni a conèixer d'aquí 15 dies. El projecte seleccionat es sabrà al setembre.

El concurs està convocat pel Consorci del Centre Direccional de Cerdanyola i s'emmarca dins el pla urbanístic del mateix Centre Direccional que engloba 340 hectàrees on s'inclou el parc científic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.