Els afectats de Pàrkinson demanen més recursos sanitaris per a la malaltia


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat aquest dimecres el Dia Mundial del Pàrkinson amb una taula informativa a la plaça dels Quatre Cantons, muntada per AVAN i l'Associació Catalana d'Afectats de Pàrkinson. La malaltia afecta unes 100.000 persones a tot l'Estat espanyol i prop de 20.000 a Catalunya, de les quals un 20% tenen menys de 40 anys.

Un any més, els malalts i familiars d'afectats de Pàrkinson -la segona patologia neurodegenerativa més freqüent entre els més grans de 65 anys- demanen una atenció sanitària més àmplia i completa, coincidint amb el Dia Mundial de la malaltia. La commemoració portava enguany com a lema 'Malatia, discapacitat i dependència'.

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, destaca que dies com aquests serveixen per sensibilitzar la població.

Enric Tomás

La sensibilitació davant del parkinson és un tema que estem treballant molt des de l'ajuntament i que en dies com aquests cal remarcar.


Familiars i afectats reunits a la taula informativa de la plaça Quatre Cantons han volgut destacar la importància de rebre suport en la rehabilitació dels afectats i han insistit en la necessitat de seguir avançant en la investigació del Pàrkinson.

A Sant Cugat, el treball de les entitats segueix coordinant-se amb la taula de malalties neurològiques i degeneratives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.