Sant Cugat renova l'agermanament amb la Daira d'Argub


Temes relacionats

SCAPS busca famílies per acollir infants sahrauís aquest estiu (24/abr/09)

L'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí busca famílies per acollir infants d'aquesta regió africana durant l'estiu (14/jun/08)

L'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí organitza un seminari sobre el conflicte del Sàhara Occidental ( 9/mai/08)

NEUS BOSCH: 'L'ajuda és vital' (21/mar/08)

Rebuda oficial de l'Ajuntament als nens sahrauís ( 3/jul/07)

L'ambulància cedida per Sant Cugat marxa als camps de refugiats sahrauís (26/jun/07)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha reafirmat el seu compromís amb el poble sahrauí amb la renovació de l'agermanament amb la Daira d'Argub. Una delegació santcugatenca amb l'alcalde i representants dels diversos partits polítics ha viatjat al campament de refugiats sahrauís i ha portat 300 quilos de material escolar i cartes dels nens de la ciutat. Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) ha mostrat la tasca de l'associació sobre el terreny i ha animat els santcugatencs a acollir nens sahrauís aquest estiu a Sant Cugat.

L'any 2000 Sant Cugat i la Daira d'Argub van signar un agermanament que aquesta setmana passada una delegació local ha renovat amb un acte amb l'alcalde de la localitat sahrauí, Zenei Mohamed, i el governador de la zona, Salem Lebsir.

La delegació santcugatenca ha visitat un internat per a nois de secundària, una escola bressol i infantil, una de primària, una escola de dones i un hospital i s'ha trobat amb la Unió Nacional de Dones Sahrauís i amb el president del Parlament Infantil de la regió, Salek Mabruk.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que el compromís amb el poble sahrauí és el gra de sorra que aporta Sant Cugat ja que 'formem part d'un Estat responsable del seu exili'.

Lluís Recoder

Ens sentim responsables pel que li està passan al poble saharauí.


La directora d'SCAPS, Neus Bosch, ha agraït el suport de la ciutat amb l'aportació de material per a les escoles i ha animat els santcugatencs a participar en la iniciativa anual d'acollida de nens sahrauís a la ciutat els mesos de juliol i agost.

Neus Bosch

El viatge està animant a gent a acollir nens.


Els representants polítics també han avançat que estan preparant una moció pel proper ple municipal per expressar el seu suport al poble de la regió. Ho expliquen els portaveus d'ICV-EUiA, Xavier Boix, i d'ERC, Raül Grangé.

Boix-Grangé

En un proper ple portarem una declaració institucional a favor dels drets del poble saharauí. / El més important de la solidaritat són els valors immaterials.


El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, també ha viatjat amb la delegació santcugatenca, tot i que no ha pogut assistir a la presentació de l'expedició que ha tingut lloc aquest dilluns al vespre a l'Ajuntament. L'única formació de la ciutat que no ha pogut viatjar amb la delegació ha estat el PP, tot i que hi estava convidat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.