El DVD 'Patir en silenci', elaborat per Cugat.cat, apropa el dia a dia dels afectats de fibromiàlgia


  • Comparteix:

Sant Cugat s'afegeix al Dia Internacional de la Fibromiàlgia amb la publicació del DVD 'Patir en silenci', produït per Cugat.cat en col·laboració amb l'Ajuntament i la Taula de Persones amb Malalties Neurodegeneratives. L'audiovisual, que es difondrà a escoles i entitats, és un recull de testimonis d'afectats de fibromiàlgia i fatiga crònica que expliquen com és el seu dia a dia.

'Patir en silenci' posa l'accent en les dificultats quotidianes que pateixen els afectats d'aquesta síndrome i el cop psicològic que suposa saber que es tracta d'una malaltia crònica. L'audiovisual consta d'un seguit d'entrevistes a membres de la secció local de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia (ACAF), així com a metges i terapeutes experts en aquesta malaltia.

L'acte de presentació de l'audiovisual ha estat presidit per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, que ha destacat la importància de conscienciar la ciutadania, especialment la gent jove.

Carmela Fortuny

El DVD explica els patiment del malalts de fibromiàlgia. Es distribuirà per diverses entitats, escoles i instituts.


De les entrevistes recollides al DVD es desprén la voluntat dels malalts de tirar endavant malgrat les limitacions que comporta una malaltia que socialment encara és poc coneguda. L'objectiu del treball és mostrar com es poden alleugerir els efectes de la malaltia amb voluntat i practicant un seguit de teràpies i exercicis per millorar el dia a dia.

La directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca, explica els objectius de l'audiovisual.

Mònica Lablanca

Volíem mostrar com és el dia a dia dels afectats i també volíem mostrar la feina que fa l'Associació.


La coordinadora de la secció local de l'ACAF, Analis Méndez, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament i de Cugat.cat en la difusió del missatge de l'associació, que vol deixar clar que és possible viure dignament amb fibromiàlgia.

El reportatge és fruit de la col·laboració de Cugat.cat, l'Ajuntament, la Taula de Persones amb Malalties Neurodegeneratives i la delegació local de l'ACAF.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.