L'equip de govern assegura que no tracta amb massa fermesa els restauradors


Temes relacionats

El PP demana una aplicació més laxa de la normativa sanitària als restaurants i bars (14/mai/09)

Josep Baeta: 'És pràcticament impossible complir la normativa de sanitat dels bars i restaurants' (12/mai/09)


  • Comparteix:

Els restauradors demanen més permissivitat en temps de crisi

Els restauradors demanen més permissivitat en temps de crisi

L'equip de govern ha descartat que estigui aplicant de manera massa ferma la normativa que regula les inspeccions sanitàries als locals de restauració de la ciutat. El govern local es defensa així de les queixes del Gremi de Restauradors que reclamava més permissivitat en temps de crisi. L'equip de govern admet que el nivell d'informació és millorable i la propera setmana es reunirà amb els restauradors per decidir quins aspectes s'han de corregir.

El govern local s'ha defensat de les crítiques del Gremi de Restauradors, que considera 'pràcticament impossible' complir la normativa sanitària. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha assegurat que l'Ajuntament respecta la llei que regula les inspeccionssanitàries als bars i restaurants.

Fortuny ha explicat que l'Ajuntament és 'més benèvol' que altres consistoris de la comarca en l'aplicació de les sancions i ha afegit que 'tots els inspectors apliquen la llei amb la mateixa professionalitat'. Fortuny ha indicat que, fins el moment, no s'ha obert cap expedient sancionador als establiments de la ciutat.

La responsable municipal de salut pública del consistori ha admès, però, que el nivell d'informació que ha donat l'Ajuntament és 'molt millorable' i ha reconegut que, a partir d'ara, hauran d'informar millor els establiments sobre la normativa.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania explica un dels errors que han detectat.

Carmela Fortuny

Hem detectat que l'auditoria recomanativa aixeca una acta dient que és d'inspecció. Aquí ja ho estem fent malament, perquè no es tracta d'una acta d'inspecció.



L'àrea de Serveis a la Ciutadania ja ha mantingut converses amb el Gremi de Restauradors de Sant Cugat i la propera setmana celebrarà una reunió amb el seu president, Josep Baeta. Carmela Fortuny ha explicat que l'objectiu d'aquesta trobada és arribar a un punt d'unió entre les dificultats que exposin els restauradors i la normativa vigent que ha de complir l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.