Saura visita avui una de les colles que neteja el Parc de Collserola dels efectes de la ventada


Temes relacionats

La Caixa invertirà 200.000 euros en la neteja dels boscos de Collserola ( 2/abr/09)

El Consorci de Collserola veu insuficients els recursos de la Generalitat per netejar els boscos ( 2/abr/09)

Els treballadors de la Generalitat que netegen Collserola consideren impossible acabar la seva feina (31/mar/09)

Els treballadors de la Generalitat que netegen Collserola consideren impossible acabar la seva feina (31/mar/09)

Nou persones netegen des d'avui els boscos de Sant Cugat afectats pel temporal de vent (16/mar/09)

Nou persones contractades per la Generalitat retiraran els arbres caiguts de Collserola (13/mar/09)

Subirà: 'La Generalitat ha d'explicar els criteris per distribuir els mil treballadors que netejaran els boscos' (13/mar/09)


  • Comparteix:

La ventada va provocar desperfectes en la superfície forestal

La ventada va provocar desperfectes en la superfície forestal

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, visita aquest matí una de les colles que s'encarrega de la neteja dels efectes de la ventada del Parc de Collserola. Un total de set treballadors contractats per la Generalitat continuen retirant les restes del temporal dels boscos de Sant Cugat. La mesura ha aixecat les crítiques del Consorci de Collserola i dels membres de l'equip de govern de la ciutat ja que creuen que l'ajuda és insuficient perquè els boscos estiguin a punt per a la campanya d'incendis d'aquest estiu.

La visita de Joan Saura començarà a les nou del matí al quilòmetre tres de la carretera d'Horta a Cerdanyola. Des d'allà, el conseller d'Interior es desplaçarà per dins el parc per visitar una de les colles que treballa per netejar la superfície forestal afectada pel temporal de vent.

La colla forma part del miler de persones en atur contractades pel govern per enretirar les restes forestals per a la campanya de prevenció d'incendis, una mesura que té un cost de set milions d'euros. Concretament, a Sant Cugat hi ha set operaris duent a terme aquesta tasca als boscos del terme municipal de la ciutat. Aquests treballadors ja han advertit que no podran acabar la feina en els tres mesos establerts inicialment si no s'amplien els recursos humans.

L'equip de govern també ha lamentat els pocs efectius destinats a la ciutat i ha exigit al govern que garanteixi que un cop retirada la fusta dels boscos, algú se l'endurà de la zona per evitar el risc d'incendis. El Consorci del Parc de Collserola s'ha sumat a les crítiques perquè creu que per tenir els boscos nets abans de l'estiu es necessitarien més del doble dels empleats actuals.

Escoltem el vicepresident del Consorci del Parc de Collserola, Josep Perpinyà, en declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Josep Perpinyà

Una quantitat important dels arbres es quedaran dins el bosc. Haurem d'estar molt alerta perquè és gairebé impossible retirar tots els arbres caiguts per la ventada.




A part dels set operaris, 17 persones contractades pel Consorci del Parc de Collserola i altre personal dels Ajuntaments es dediquen a la neteja d'aquestes restes.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Cuidado que no prengui mal el Sr Saura visitant als pocs treballadors que ens han destinat.Es inaceptable que devant del greu problema que tenim a Tot el Parc de Collserola,el Govern nomes te una colla treballant !!!.¡Ni amb 10 colles estara net a finals d'any.INCOMPETENTS.

Antoni. Enviat el 15/mai/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.