L'Escola Taller de Torre Blanca permet formar 24 joves en l'aprenentage d'un ofici


  • Comparteix:

Vint-i-quatre nois d'entre 16 i 24 anys hauran aconseguit aquest novembre completar l'aprenentatge d'un ofici gràcies a l'EscolaTaller que té en marxa l'Ajuntament a la Masia de Torre Blanca. L'objectiu del taller és doble: per una banda, donar una formació als joves i, per l'altra, avançar en la rehabilitació de la Masia.

El Taller, que s'imparteix a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es va iniciar el novembre del 2001 i ha permés als joves apendre els oficis de lampista, paleta i pintor. Es tracta de nois amb dificultats d'insersió laboral ja que cap d'ells havia completat els nivells bàsics d'educació. El Taller pretén que, acabats aquests dos anys, els nois tinguin la possibilitat d'accedir al món laboral gràcies a l'aprenentatge d'un ofici, o bé puguin optar per seguir estudiant ja que la feina es compagina amb classes d'ensenyament reglat. Set dels nois s'han pogut treure el graduat escolar mentre es formen en un d'aquestres tres oficis.

Segons l'alcalde, que ha visitat el Taller aquest matí, el més important és oferir als nois una formació perquè el dia de demà puguin afrontar amb garanties el seu futur laboral:

Lluís Recoder

Volem formar persones joves perquè puguin apendre un ofici i el dia de demà trobar una feina, és donar una oportunitat perquè puguin tenir un camí a la vida.


L'Escola Taller, que compta amb el suport del Departament de Treball i és cofinançat pels Fons Socials Europeus, té una durada de dos anys. De moment, en aquest any i mig de feina, els joves han treballat en la rehabilitació de la Masia instal·lant el sistema elèctric, d'aigua, i la xarxa de clavegueram. Altres feines que s'estan realitzant són la millora de les parets interiors i l'adequació de molts dels espais. Segons Lluís Recoder, al novembre, quan acabai el període de formació dels joves és previst que comenci l'adequació final de la Torre Blanca per convertir-la en un espai pels joves com contempla l'acord arribar amb el Consell Local de Joves:

Lluís Recoder

Aquesta feina ens permet avançar en el projecte de convertir la Masia de Torre Blanca en un casal pels joves.



De moment, la masia ja permet, des de fa un parell de setmanes, que els joves de la ciutat puguin disposar d'un espai per desenvolupar activitats com ara reunions i tallers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.