Rubí rep el doble d'assumptes judicials civils del que seria recomanable, segons el TSJC


Temes relacionats

Recoder torna a demanar jutjats de primera instància per a la ciutat ( 9/jul/08)

El Palau de Justícia de Rubí funcionarà el 2011 amb l'objectiu de poder especialitzar les sales ( 7/jul/08)

Sant Cugat renova la reclamació de jutjats propis per atendre els casos de violència de gènere (23/nov/07)

Rubí comptarà amb el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 a partir del desembre (30/mai/07)

Unanimitat en la reclamació de jutjats de primera instància i instrucció per a Sant Cugat (20/mar/07)


  • Comparteix:

Imatge virtual de futur Palau Judicial de Rubí

Imatge virtual de futur Palau Judicial de Rubí

Els jutjats de Rubí, dels quals depèn Sant Cugat, han rebut el 2008 el doble d'assumptes en matèria civil del que seria recomanable, segons dades del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'informe publicat aquesta setmana posa de manifest com el Jutjat número 7 de la ciutat veïna, que va entrar en funcionament a finals del 2007, no ha servit per pal·liar el dèficit. Per contra, els jutjats rubinencs presenten un nivell adequat d'ingrés d'assumptes penals.

El TSJC creu que els jutjats de Rubí presenten una 'sobrecàrrega important' en matèria civil ja que superen en un 107% el mòdul d'assumptes recomanable, és a dir, el número de casos que ingressen a la seu rubinenca.

Per superar aquesta situació, l'òrgan judicial considera que als set jutjats existents ara mateix a Rubí caldria sumar-hi tres jutjats més. L'informe també creu necessari posar en funcionament jutjats de violència sobre la dona exclusius a Rubí.

En l'àmbit comarcal, els jutjats del penal de Terrassa són els més sobrecarregats de Catalunya. La seu judicial penal egarenca va superar l'any passat en un 65% el número d'assumptes recomanables, i hauria d'augmentar els seus sis jutjats fins als nou.

La creació d'uns jutjats de primera instància a la ciutat és una demanda històrica a Sant Cugat i que tots els grups municipals van materialitzar l'any passat en una declaració institucional en un ple municipal. Sant Cugat és l'única ciutat catalana de més de 60.000 habitants sense jutjats de primera instància propis.

Actualment, els jutjats de Rubí donen servei a una població de 155.000 persones entre les poblacions de Sant Cugat, Castellbisbal i Rubí. Està prevista la construcció d'un Palau Judicial a la ciutat veïna que començarà a funcionar a partir del 2011.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.