La Festa de la Cooperació manté el nombre de projectes solidaris malgrat la crisi


Temes relacionats

Difusió i reflexió: objectius de la Festa de la Solidaritat de dissabte (19/mai/09)


  • Comparteix:

La Festa de la Cooperació 2009 ha presentat aquest dissabte a la plaça d'Octavià un total de 36 projectes solidaris. Des de la Xarxa Solidària han assegurat que enguany les ajudes per part de les administracions s'han mantingut, però s'han reduït les donacions particulars a causa de la crisi. Centenars de persones s'han acostat a la festa de la plaça d'Octavià, sobretot en família.

De visita a Sant Cugat, el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, David Minoves, ha assegurat que la nostra ciutat és una vila exemplar en matèria de cooperació.

Daniel Minoves

Pensem que Sant Cugat és una de les ciutats paradigmàtiques en l'àmbit de la cooperació i el desenvolupament. Sant Cugat és un ajuntament exemplar pel què fa a la sensibilització.



Dels 36 projectes presentats per la Xarxa Solidària, dotze són projectes a l'Amèrica Llatina finançats directament per l'Ajuntament. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat que el finançament per part del consistori s'ha mantingut malgrat la recessió econòmica.

Lluís Recoder

Dediquem l'1% del pressupost a cooperació al desenvolupament. Per tant, si el pressupost baixa, el finançament també. Però no ha estat el cas perquè el pressupost s'ha mantingut,.




La Xarxa Solidària ha reconegut que les donacions de particulars han minvat enguany, però actes com la Festa de la Cooperació serveixen per apropar a la ciutadania els projectes de solidaritat amb els països del Sud. Per això, les entitats santcugatenques han ofert a la plaça d'Octavià una gran varietat d'activitats per conscienciar els més menuts.

Entitats

Intentem sensibilitzar que amb poca cosa com un somriure es pot donar tot. / Han de fer la seva pinzellada i fer un mural molt ben guarnit. / Volem apropar el medi ambient i drets dels indígenes.





L'organització ha ofert durant tota la jornada diverses activitats lúdiques, actuacions musicals i actes culturals a la plaça d'Octavià.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.