Gran afluència de santcugatencs al primer Mercat de Pagès


  • Comparteix:

Gran afluència de compradors al primer Mercat de Pagès de Sant Cugat, que ha tingut lloc aquest dissabte i que és el primer que es fa a la comarca. Els santcugatencs han respost bé a la proposta ecològica de l'Ateneu, que vol garantir la qualitat dels aliments i evitar els preus elevats. Diverses parades han ofert verdura, fruita, vi, embotits i formatge als consumidors que s'han acostat a la plaça de Pep Ventura.

El Mercat de Pagès ofereix productes ecològics i artesanals sense intermediaris per garantir la qualitat dels aliments i evitar els preus elevats. Aquesta iniciativa, organitzada per l'ECOAteneu, proporciona productes frescos de temporada i dóna suport al comerç agroecològic local.

La coordinadora del Mercat de Pagès, Anna Guitart, ha explicat que aquesta iniciativa sorgeix per cobrir el sector de petits productors agroecològics de la zona.

Anna Guitart

Dins l'Ateneu treballen les cooperatives de consum ecològic. Vam adonar-nos que a Sant Cugat faltava una oferta de productes agroecològics sense intermediaris.



Tot i les queixes d'alguns paradistes per la ubicació del Mercat, els comerciants han afirmat que el nombre de vendes ha estat considerable i algunes parades han esgotat les seves existències. Els comerciants han destacat la importància d'iniciatives com aquesta.

Paradistes

És important, perquè la gent et coneix. / És una placeta una mica arraconada. / És un espai de trobada per veure's i conèixer's. / Així arriba el producte de qualitat al client.


Els consumidors de menjar ecològic consideren que és necessari fomentar iniciatives com la d'aquest dissabte i han valorat molt positivament la proposta de l'Ateneu.

Consumidors

És molt important tenir productes dels pagesos. / Feia falta promocionar aquest tema. / M'agraden les tradicions i el mercat al carrer. / A nosaltres ens agrada molt el menjar ecològic. Tant de bo ho fos tot.





El Mercat de Pagès és pioner a la comarca. L'organització repetirà la iniciativa cada últim dissabte de mes per tal de donar un espai directe al consumidor al sector agroecològic, així com fomentar el consum d'aquest tipus d'aliments. Aquesta primera edició s'ha emmarcat dins els cicle Patrimoni Viu 2009.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.