El Festival Actua d'Intermón Oxfam arriba per primer cop a Sant Cugat amb 14 curtmetratges


  • Comparteix:

El dret a l'educació és l'eix central de la quarta edició del Festival Actua de curtmetratge que organitza Intermón Oxfam i que, per primer cop, arriba a Sant Cugat. La plaça de Sant Pere serà l'escenari on durant els dies 11, 12 i 13 es projectaran els 14 curts finalistes, que han estat escollits entre 70 projectes provinents de 17 països. Els assistents podran participar en el procés de votació escollint el curtmetratge que mereix el Premi del Públic.

El 14 curts finalistes d'aquesta quarta edició del festival Actua visitaran un total de 32 ciutats de tot l'Estat espanyol. Sota el lema 'Sense educació la vida és tota una pel·lícula', aquest any la temàtica gira entorn del dret a l'educació. Les temàtiques de les últimes tres edicions havien estat les armes, la fam i el consum responsable.

El responsable de comunicació de la delegació santcugatenca, Antoni Marimon, explica que el festival aprofita el cinema per transmetre missatges d'una manera molt directa.

Antoni Marimon

El festival transmet, a través de l'art cinematogràfic, la probemàtica de la manca d'educació arreu del món. Hi ha curtmetratges molt impactants.


Els 14 curts es podran veure repartits en tres sessions. La primera serà dijous de la setmana que ve a partir de les 10 de la nit, amb els tres primers curts. Divendres i dissabte, també a partir de les 10, es projectaran sis i cinc curtmetratges més, respectivament.

Escoltem la regidora de Cooperació i Immigració, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Avui dia encara hi ha 775 milions de joves i adults analfabets i 75 milions de nens sense accés a l'Educació. És la nostra petita aportació.


El lliurament de premis serà a mitjans de mes a Madrid. El jurat està format per l'actor Eduardo Noriega, el curtmetrista Eduard Chapero Jackson, el director cinematogràfic Juan Antonio Bayona, el director del festival AnimaMadrid, Pedro Medina, i el guanyador de l'edició passada del festival Actua, Sergio Cannella.

Els assistents poden escollir també quins són els seus curtmetratges preferits. Entre totes les votacions, es concedirà també el Premi del Públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.