37 anys informant de tot el que passa a Sant Cugat

La primera emissió de Ràdio Sant Cugat va ser el 13 de juny de 1982


  • Comparteix:

De les ones hertzianes a esdevenir el mitjà públic multimèdia de Sant Cugat. Tot això ha viscut el mitjà que ara llegeixes en els últims 37 anys mantenint des del primer dia la vocació de servei públic. Des d'aquell 13 de juny de 1982, Ràdio Sant Cugat ha advocat per ser un vertebrador social amb la proximitat en la comunicació com a puntal de llança. Un 13 de juny, a les 12 del migdia, es produïa la primera emissió de Ràdio Sant Cugat, des del 91.7 de la freqüència modulada. La ballada de l'Esbart al Camp Nou pels Mundials de futbol va ser la notícia que inaugurava les emissions.

Un grup de joves emprenedors de la ciutat, encapçalats per Ramon i Josep Grau, Màrius Caralt i Paco Garcia, van ser els encarregats d'inaugurar Ràdio Sant Cugat com a emissora amateur que se sustentava gràcies al suport econòmic d'amics i familiars.

Les línies bàsiques de la ràdio són, el 1982, defensar i fomentar la cultura catalana, respectar totes les opinions i fomentar tot el que porti el nom de Sant Cugat. La ràdio fructifica gràcies a l'esforç, l'empenta i la il·lusió d'un grup de gent molt jove.

Es decideix que la sintonia sigui molt identificativa i per això es tria les notes del Paga-li Joan, una cançó molt popular. En la graella tenen un pes molt important tant els informatius locals com els musicals i programes basats en la tradició i cultura popular. La seu de la ràdio és al passatge Sant Antoni número 16.

Durant la dècada dels 90, després d'uns anys de tancament, l'emissora va passar a ser de titularitat municipal. La història del mitjà en les darreres dècades ha estat protagonitzada per les noves tecnologies. El 2002 la ràdio local estrenava pàgina web, Radiosantcugat.com, i el 2006 es traslladava des dels estudis del carrer de Sant Jordi a les instal·lacions del carrer de Plana de l'Hospital. Allà va néixer el departament de producció audiovisual que va desembocar en la creació de Cugat.cat, el grup multiplataforma que engloba la ràdio (91.5 FM), el diari electrònic Cugat.cat i la televisió en línia Cugat tv.

En l'actualitat, Ràdio Sant Cugat està integrada en el grup multimèdia Cugat Mèdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.