L'Hospital General aplica un sistema per evitar hemorràgies cerebrales en parts prematurs


  • Comparteix:

Entrada a l'HGC

Entrada a l'HGC

L'Hospital General de Catalunya (HGC) implantarà un nou protocol en els parts amb nadons prematurs. El centre sanitari opta per tallar el cordó umbilical del nadó prematur 30 o 45 segons després del part ja que, segons estudis mèdics, disminueix el risc d'hemorràgies cerebrals i la necessitat de transfusions.

En el moment d'un part prematur, la tendència mèdica actual és tallar ràpidament el cordó umbilical i començar el tractament assistencial del nadó el més aviat possible. No obstant això, 11 estudis científics han conclòs que tallar el cordó umbilical del nadó prematur uns segons després afavoreix la transferència de sang de la mare cap al nadó. Aquests segons de més aporten una reserva de ferro equivalent al que el nadó podria absorbir en 45 dies de lactància materna i disminueixen la probabilitat d'anèmia en més del 50% dels nadons.

El 9% de naixements són de nadons prematurs i la tendència augmenta lleument any rere any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.