La consulta popular contra la guerra servirà també per preguntar si ha de dimitir Berta Rodríguez


  • Comparteix:

La consulta popular sobre l'Iraq, que comença dijous, inclourà, a Sant Cugat, una quarta pregunta sobre la dimissió de la diputada i primera tinent d'alcalde Berta Rodríguez. Dins de les mobilitzacions contra el conflicte, la Plataforma Aturem la Guerra també anima els santcugatencs a escriure a l'alcalde per mostrar el rebuig a que la ciutat sigui co-governada pel Partit Popular.

La consulta al carrer es farà, finalment, dels dies 3 al 6 d'abril als punts més transitats de la ciutat. La plataforma també recollirà l'opinió dels menors de 16 anys per afavorir la participació a les escoles, però els resultats dels menors es comptabilitzaran separadament. Segons un dels portaveus de la plataforma, Ramon Pros, l'objectiu és aconseguir la màxima participació i, alhora, garantir la transparència i rigor de tot el procés:

Ramon Pros

Volem la màxima participació de la ciutadania


Les meses es constituiran a diferents llocs de la ciutat i els districtes, com els instituts, les estacions de tren, i a la seu de diverses entitats. La plataforma també vol ampliar la mobilització ciutadana a una campanya de cartes a l'alcalde explicant la postura de cada ciutadà davant la presència de membres del partit popular a l'equip de govern. Segons Ramon Pros, la resposta social davant aquest conflicte suposa un canvi molt important:

Ramon Pros

Sense comptar amb la societat civil no es pot governar


La plataforma ha acordat sumar-se a les accions convocades a Barcelona mentre duri la guerra, com la cassolada dels dimecres a la nit, i les concentracions a la plaça de l'Ajuntament cada dijous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.