El 3r CAP serà una realitat a l'octubre de l'any que ve, segons Recoder


Temes relacionats

El 3r CAP donarà servei a Can Mates a partir del gener del 2011 ( 1/jun/09)


  • Comparteix:

El 3r Centre d'Assistència Primària (CAP) de la ciutat obrirà les seves portes a mitjans d'octubre de l'any que ve aproximadament, segons l'alcalde. Lluís Recoder ho ha explicat durant l'acte de col·locació de la primera pedra del centre sanitari aquest divendres, que ha comptat amb la consellera de Salut, Marina Geli. Les noves instal·lacions, de 3.500 metres quadrats, estaran situades a la carretera de Vallvidrera, al Turó de Can Mates, i tenen un pressupost de sis milions d'euros. L'empresa FCC Construcción és l'encarregada d'executar els treballs.

El 3r CAP permetrà atendre entre 25.000 i 30.000 persones, tot i que es preveu que n'atengui aproximadament 20.000. L'equipament acollirà un centre de salut mental infantil i juvenil gestionat per la Mútua de Terrassa i la seu de l'agència de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, així com la unitat de vigilància epidemiològica del territori. El centre comptarà amb espais per a medecina general, pediatria, odontologia, educació sanitària i salut comunitària. També s'han previst zones per a serveis socials de l'Ajuntament.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat l'aportació de l'equipament per a la ciutat.

Lluís Recoder

La primera pedra vol dir que aquesta obra a partir de dilluns ja funcionarà i d'aquí 16 mesos tindrem el nou centre que ens aportarà especialitats mèdiques.


L'Ajuntament ha reiterat a la Generalitat la demanda que el sòl restant dels terrenys del 3r CAP, cedits pel mateix consistori, es destini a la nova residència per a la gent gran.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que aquest CAP suposa un canvi de model de centre sanitari i que vol ser un centre de referència en aquesta zona del Vallès.

Marina Geli

És un centre de salut per un territori en expansió. Incorpora un centre de salut mental infantil i juvenil i la seu de l'agència de protecció de la salut d'aquest territori.


L'acte de col·locació de la primera pedra ha tingut lloc aquest divendres davant de representats polítics i veïnals de la ciutat. Durant els parlaments, Recoder ha reclamat concreció en l'inici de construcció del futur hospital públic de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Geli ha assegurat que ben aviat podrà aportar més informació sobre el nou centre, que està previst que s'ubiqui en uns terrenys de Rubí malgrat les peticions de Sant Cugat d'ubicar-lo a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.