La Unipau aposta per analitzar el rol d'Àsia en el seminari d'aquest estiu


  • Comparteix:

'L'Àsia i el nou equilibri mundial' centraran les conferències de la 24a edició dels seminaris d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), presentats aquest divendres a la tarda a la Sala Tapís del Museu de Sant Cugat. Els cursos, que se celebraran del 16 al 22 de juliol, tornaran a impartir-se al Centre Borja. L'acte també ha comptat amb la participació del màxim expert en petroli de Catalunya, Mariano Marzo, que ha dictat una conferència sobre la importància d'aquest recurs escàs per a les economies del primer món.

L'acte de presentació ha servit per donar a conèixer les diferents propostes que emmarcaran aquesta 24a edició dels cursos d'estiu de la Unipau. En aquest cas, es comptarà amb la presència de personalitats com Adolfo Pérez Esquivel, el pacifista argentí guardonat amb el Premi Nobel.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha explicat per què enguany han escollit la temàtica del desenvolupament social i econòmic del territori asiàtic.

Arcadi Oliveres

Era una cita obligada perquè ara és el moment de conèixer aquest àmbit d'Àsia.


La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha presidit la presentació i ha elogiat la tasca estiuenca que duu a terme la universitat des de fa 24 anys. Pellicer també destacat el conveni de col·laboració que té l'entitat amb l'Ajuntament, que en aquesta edició ha aportat 49.000 euros, un 6,5% més que l'any passat.

Susanna Pellicer

La Unipau és una entitat de referència i hi donem suport pel seu compromís amb la pau.


L'expert en petroli de Catalunya Mariano Marzo ha protagonitzat la jornada de presentació amb una conferència que ha servit per enllançar les jornades sobre les energies renovables que van tenir lloc l'estiu passat amb el seminari d'aquest estiu. Marzo n'ha resumit el contingut.

Mariano Mazo

Explico les tensions que suposen un risc per a la pau des del punt de vista de l'energia.


Sopars, balls populars i cine-fòrums seran algunes de les activitats complementàries del seminari d'estiu de la Unipau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.