Un àlbum de cromos recupera el passat de Sant Cugat i fomenta el comerç a la ciutat


  • Comparteix:

L'àlbum inicial compta amb 40 cromos cedits per l'Ajuntament i el quadern de normes

L'àlbum inicial compta amb 40 cromos cedits per l'Ajuntament i el quadern de normes

Un àlbum de cromos titulat 'Retalls d'història' recupera el Sant Cugat dels anys 40 i 50 i fomenta el petit comerç a la ciutat. La col·lecció és un recull de fotografies de l'artista Joan Cabanas que il·lustren la ciutat en la postguerra. Per completar l'àlbum, els col·leccionistes han de visitar els diferents comerços i demanar-los el cromo corresponent a cada establiment. Amb aquesta iniciativa, que està organitzada per l'Associació de Comerciants del Barri del Monestir, es vol donar a conèixer les botigues del barri i recuperar l'esperit de poble de Sant Cugat.

La col·lecció es compon d'un centenar de cromos amb fotografies extretes de l'arxiu particular del fotògraf Joan Cabanes. Cada establiment disposa d'un cromo determinat, que donarà als col·leccionistes quan aquests es dirigeixin al comerç. Un cop obtingut el cromo, el botiguer marcarà a la butlleta del participant el número del cromo que ha cedit. L'últim cromo de la col·lecció s'haurà d'anar a recollir a l'Ajuntament.

El president de l'Associació de Comerciants del Barri del Monestir, Jaume Valls, explica quin és l'objectiu de la iniciativa.

Jaume Valls

L'objectiu de la iniciativa és que la gent visiti els comerços i que sàpiga que existim. Que vinguin a buscar el cromo, coneixin els botiguers i sàpiguen el què tenim.


L'àlbum es pot aconseguir a l'Oficina de l'Associació de Comerciants del Barri del Monestir i és gratuït. Totes les persones que acabin la col·lecció abans del 24 de setembre participaran en el sorteig de vals de descompte en els establiments que formen part de la iniciativa.

L'acte de presentació de l'àlbum ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de Cultura i ha comptat amb el regidor de Comerç, Josep Romero, i tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.