La primera experiència del Festival Actua a Sant Cugat obre les portes a noves edicions


  • Comparteix:

Més d'un centenar de santcugatencs assisteixen al 4t Festival Internacional de Curts Actua organitzat per Intermón Oxfam, que per primer cop també s'ha celebrat a la nostra ciutat. La bona acollida que ha tingut el certamen a Sant Cugat augmenta les possibilitats de tornar a repetir la participació l'any vinent. 'Sense educació la vida és una pel·lícula ' ha estat el lema per divulgar a sis poblacions catalanes la importància de l'educació en els infants més desfavorits d'arreu del món. S'ha fixat també la data del lliurament de premis que serà el proper 20 de juny a Madrid.

Després de tres dies de cinema a la plaça Sant Pere, els cinc documentals finalistes que restaven per projectar han seguit divulgant el missatge de l'educació com a l'eina essencial per combatre la pobresa. 'I exist' fa un viatge fins la vida d'un nen iranià que recull escombraries al carrer. Fent un cop d'ull al continent sud-americà, 'Coyera' i 'Oportunidades en la sierra' respectivament, mostren la vida d'aquells que s'han criat al carrer i la visió d'una mestra equatoriana que valora l'educació com una font d'oportunitats. Creuant l'Atlàntic fins arribar a Àfrica, 'Asämara' projecta la supervivència que han d'afrontar els infants tant a les ciutats com en el món rural. I finalment 'Liu Fei's summer holiday' trasllada el públic fins a la Xina on Liu Fei, una nena de deu anys, ven productes al carrer durant l'estiu per poder-se pagar la matrícula de l'escola del curs vinent.

Una de les voluntàries i organitzadores del Festival cinematogràfic d'Intermón Oxfam a Sant Cugat, Teresa Trilla, fa balanç de les tres jornades de projeccions a la plaça Sant Pere.

Teresa Trilla

El festival ha anat molt bé. És una manera d'explicar les problemàtiques que hi ha als països Sud. Tot apunta que el festival tornarà a Sant Cugat l'any vivent.



El públic ha respost amb bona nota a la mostra d'Intermón Oxfam, ja que en total s'hi han acostat més d'un centenar de persones. En general, els assistents coincideixen a destacar que la visualització dels films els ha fet valorar el que tenen.

Assistents

És una manera atractiva de conèixer que hi ha situacions dures al món. / Hem de comprendre que hem d'estar contents del que tenim. / És positiu divulgar la importància de l'educació.


El reconeixement als guanyadors d'entre els 17 finalistes i 90 participants se'ls donarà a Madrid el proper 20 de juny. El certamen divideix els premis en categoria de documental, de ficció i els Premis Públic que atorga el públic mitjançant una votació per internet al web www.intermonoxfam.org

Amb el Festival Internacional de Curts Actua, Intermón Oxfam vol pressionar els governs a que compleixin el pacte de compromís per assolir que al 2015 no hi hagi al món cap infant sense rebre ensenyament primari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.