Continua el reallotjament de les 10 famílies de l'assentament de Can Fontanals


Temes relacionats

Ajuntament i Generalitat facilitaran el reallotjament en pisos de lloguer dels habitants de Can Fontanals (20/feb/06)


  • Comparteix:

Les famílies ocupen un espai a la zona de Can Fontanals

Les famílies ocupen un espai a la zona de Can Fontanals

Continua el procés de reallotjament de les 10 famílies que ocupen irregularment un assentament a Can Fontanals, a tocar del Capio Hospital General de Catalunya (HGC). L'Ajuntament ha acordat aprovar un conveni per un projecte de dos anys amb l'associació social Vincle, que ja fa anys que realitza funcions de mediació i atenció en el procés de reinserció social d'aquestes famílies, majoritàriament d'origen romanès.

L'objectiu d'aquesta entitat és aconseguir que les famílies acceptin el procés de reallotjament i s'impliquin en la preservació d'unes relacions de convivència acceptables allà on siguin acollits. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat a Cugat.cat que es tracta d'un procés lent i ha explicat quins són els passos que cal seguir.

Susana Pellicer

Fins que aquestes persones no tenen clares moltes coses no les pots reallotjar, perquè seria dur el problema a un altre lloc.


Vincle ja ha gestionat la integració de les altres vuit famílies que formaven part de l'assentament de Can Fontanals. La fita és que les famílies que encara queden en aquest emplaçament s'incorporin responsablement a viure en habitatges adequats, fruit d'un conveni signat el novembre passat amb la Secretaria d'Habitatge del departament de Medi Ambient i Habitatge (Adigsa), que cedeix el lloguer temporal d'habitatges protegits a aquestes famílies.

Aquest projecte de dos anys acordat pel consistori vol continuar amb la tasca realitzada els darrers anys, i ha rebut una dotació econòmica de gairebé 140.000 euros, dels quals més de 50.000 seran destinats al conveni signat amb Vincle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.