Pares i mares del CEIP la Floresta rebutgen la intenció d'eliminar el transport escolar gratuït


Temes relacionats

Les AMPAs reclamen un millor funcionament del transport públic escolar (13/set/06)

La Generalitat denega l'arribada del transport escolar al CEIP L'Olivera (30/nov/05)


  • Comparteix:

Instal·lacions del CEIP la Floresta

Instal·lacions del CEIP la Floresta

L'AMPA del CEIP la Floresta denuncia que el Consell Comarcal del Vallès Occidental pretén eliminar la gratuïtat del transport escolar fins el centre. Els pares i mares de l'escola critiquen que l'anunci s'hagi fet poc abans del final del curs escolar i recorden que la ubicació del centre, en una zona rural sense parada de transport urbà, fa imprescindible aquest servei. L'associació ja ha anunciat que no pagarà pel transport, que a partir d'ara costaria 60 euros a l'any.

Segons l'AMPA, el Consell Comarcal va comunicar el 29 de maig que a partir del curs vinent els pares i mares haurien d'assumir el copagament del transport escolar. L'associació rebutja la mesura i ha acordat no pagar el servei, ja que es tracta d'un transport obligatori tenint en compte la ubicació de l'escola i la no existència d'una connexió adequada amb el transport públic ordinari. La parada d'autobús més propera està a l'altra banda d'una carretera i, segons els pares i mares, és perillós creuar-la per arribar al centre. A més, l'AMPA considera que el camí d'accés a l'escola és de caràcter rural i no està preparat per a la coexistència d'autocars, cotxes i vianants a les hores d'entrada i sortida.

La portaveu de l'AMPA de l'escola, Susanna Garcia, explica les seves reivindicacions.

Susanna Garcia

Demanem poder arribar a l'escola i l'única alternativa es el transport escolar, mentre no s'arreglin les deficiències de mobilitat.


Per tot això, l'AMPA del CEIP la Floresta demana a les administracions competents que retirin el requeriment de copagament del servei de transport escolar, com ja ho van fer el curs 2006-2007. En aquella ocasió, després d'un avís en el mateix sentit, les queixes dels pares i mares van obligar el Consell Comarcal a fer-se enrere en la decisió i mantenir la gratuïtat del servei.

Tot i això, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que es tracta d'una mesura per a tot el Vallès Occidental com a conseqüència de la crisi econòmica.

Esther Salat

El departament d'Educació ha encarregat un pla per fer sostenible el transport escolar. Una de les primeres mesures és una quota de 60 euros anuals per a l'escoles amb transport no obligatori.


Salat ha assegurat que estan en converses amb el Consell Comarcal per evitar que en un futur es pugui eliminar la línia, ja que està considerada com a no obligatòria pel departament d'Educació. En aquest cas, Salat ha avançat que seria impossible poder mantenir-la amb el transport públic del municipi, ja que el CEIP compta amb onze línies de transport escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.