Alerta per l'arribada d'una onada de calor africana


  • Comparteix:

L'onada de calor es pot allargar fins divendres

L'onada de calor es pot allargar fins divendres

Les autoritats han activat l'alerta per l'arribada d'una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica que farà pujar la temperatura arreu del país, amb màximes de fins a 38 graus a l'àrea de Sant Cugat. La forta calor ha arribat aquest dimecres i es podria mantenir fins a divendres, per la qual cosa cal extremar les precaucions. Entre altres coses, es recomana beure força aigua, evitar el sol directe i utilitzar algun tipus de climatització per refrescar-se.

Les temperatures seran anormalment altes sobretot a l'interior del país, però a les zones del litoral i el pre-litoral també s'espera que els termòmetres s'enfilin amb força i que hi hagi molta xafogor.

Aquesta situació pot tenir efectes sobre la salut de les persones, especialment entre la gent gran. Els efectes més habituals són la deshidratació i l'esgotament, així com l'agreujament de certes malalties.

Els símptomes que poden alertar d'un cop de calor poden ser el mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència i fins i tot la pèrdua del coneixement. En cas d'emergència, s'ha de trucar els serveis sanitaris, al telèfon 061.

Per preveure aquests efectes, les autoritats recomanen evitar al màxim la calor tant a casa com al carrer, beure més líquids del que és habitual, evitant l'alcohol, i evitar els aliments més calòrics.

Així ho explica la doctora dels serveis d'urgències del Capio Hospital General de Catalunya, Elisabet Guerrero.

Elisabet Guerrero

Cal que ens protegim del sol i de la calor, i beure molta aigua. És fonamental beure un mínim de tres litres d'aigua al dia.


S'espera que les nits també siguin molt càlides, en molts punts del litoral on les mínimes no baixaran dels 22 graus. Les prediccions a mitjà termini indiquen que la temperatura iniciarà una davallada més clara a partir de diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.