El Tour de França afectarà demà la mobilitat a Sant Cugat de 9 a 12 del matí


  • Comparteix:

El pas del Tour de França per Sant Cugat afectarà la mobilitat dels autobusos urbans i el transport privat durant tot el matí d'aquest divendres. La cursa ciclista dividirà el municipi en dues parts, entre el Monestir i la plaça Barcelona, i de nou del matí a les dotze del migdia només es podrà creuar la ciutat per l'autopista AP-7 o pels Túnels de Vallvidrera. El pas dels ciclistes per la nostra ciutat, que trigaran uns set minuts en travessar-la, es preveu a tres quarts de dotze del migdia, però els 2.500 vehicles de la caravana publicitària començaran a circular minuts abans de les deu del matí.

Aquest divendres una part de la setena etapa del Tour de França 2009 transcorrerà pels carrers de Sant Cugat. L'arribada d'aquest esdeveniment esportiu, un dels més importants a nivell mundial, afectarà la vida diària de la ciutat. És per aquest motiu que l'Ajuntament fa públiques les següents informacions i recomanacions:

Recorregut del Tour a Sant Cugat i horari previst

La setena etapa del Tour té el seu origen a Barcelona, des d'on es dirigirà cap a Sant Cugat per la carretera de la Rabassada (BP-1417). Al terme municipal de Sant Cugat la cursa transcorrerà per les següents vies: carrereta de la Rabassada (BP-1417), avinguda de Gràcia, carrer Francesc Moragas, avinguda Rius i Taulet, i carretera de Rubí (BP-1503). El recorregut pel terme municipal de Sant Cugat suma un total de cinc quilòmetres. L'etapa, amb un total de 224 quilòmetres, finalitza a Andorra. El Tour de França té dues fases de pas: en primer lloc hi passa -al capdavant del recorregut- la caravana publicitària de la cursa, formada per uns 2.500 vehicles i unes 4.000 persones.

Posteriorment passen els ciclistes de la cursa i els vehicles d'assistència. Està previst que arribin a Sant Cugat a tres quarts de dotze del migdia. El pas dels ciclistes per Sant Cugat es produirà en un temps aproximat de set o vuit minuts. La caravana publicitària, prèvia als ciclistes, està previst que arribi a Sant Cugat poc abans de les deu del matí. En aquest cas, la caravana publicitària creuarà Sant Cugat en un temps aproximat de 30-45 minuts.

Afectació a la mobilitat

El pas del Tour de França per Sant Cugat obligarà a restringir de manera total o parcial el trànsit de vehicles i persones pels carrers del municipi on transcorre la cursa: carrereta de la Rabassada (BP-1417), avinguda de Gràcia, carrer Francesc Moragas, avinguda Rius i Taulet, i carretera de Rubí (BP-1503). La restricció serà vigent entre les 9:00 hores i, aproximadament, les 12:00 hores.

El recorregut del Tour divideix en dues grans parts el municipi: la zona nord-est (Monestir /Centre Cultural / Coll Favà / Vulpalleres) i la zona sud-oest (plaça Barcelona / Parc Central /Can Mates / Mira-sol / Valldoreix / la Floresta / les Planes). Els vehicles que, entre les 9:00 i les 12:00 hores, vulguin crear d'una zona a l'altra només ho podran fer utilitzant les autopistes AP7/B-30 i E-9 (Túnels de Vallvidrera). Els recorreguts recomanats per passar d'una zona a l'altra són els següents:

1. Creuar el municipi de sud-oest a nord-est: els vehicles hauran d'agafar l'autopista AP7/B-30 a Mas Janer o l'autopista E-9 a la Floresta. Posteriorment s'hauran de dirigir a les sortides de l'avinguda de la Clota o de la carretera de Roquetes de l'autopista AP7/B-30.

2. Creuar el municipi de nord-est a sud-oest: els vehicles hauran d'agafar l'autopista AP7/B-30 a l'avinguda de la Clota o a la carretera de Roquetes. Posteriorment podran sortir a Mas Janer (autopista AP7/B-30) o a la Floresta (autopista E-9).

Afectació a les línies d'autobús urbà

Les restriccions de trànsit afectaran, entre les 8:00 i les 13:00 hores, les següents línies d'autobús urbà:

· Línia I: el recorregut s'escurçarà, ja que sortirà de la parada de Mas Janer i acabarà a l'estació dels FGC de Sant Cugat.
· Línia II: el recorregut A quedarà integrat al servei de la línia I. El recorregut B sortirà i arribarà a la rambla del Celler i cobrirà la zona de Torre Blanca, Monestir, Coll Favà i
can Magí.
· Línia III: El recorregut s'escurçarà, ja que cobrirà la zona de les Planes i de la Floresta i acabarà a l'estació dels FGC de Sant Cugat.
· Línia VIII: quedarà anul·lada.
. Les línies IV i V (bus de barri de la Floresta i de les Planes), i les línies VI i VII no es veuran afectades. Properament us detallarem amb exactitud els recorreguts i els horaris de les línies d'autobús urbà afectades.

Urbanitzacions aïllades

Les restriccions de trànsit a la carretera de la Rabassada (BP-1417) deixaran aïllades, entre les 9:00 i les 12:00 hores aproximadament, les següents urbanitzacions de Sant Cugat: Torre Negra, Costa del Golf, Sol-i-Aire i can Fontanals. L'Ajuntament informarà puntualment els veïns d'aquestes urbanitzacions perquè tinguin coneixement d'aquestes restriccions. En cas d'emergència, els veïns podran sortir amb vehicle d'aquestes urbanitzacions acompanyats per una patrulla policial.

Més informació

La pàgina web municipal www.santcugat.cat i el 010 disposaran puntualment de tota la informació relativa al pas del Tour per Sant Cugat. D'altra banda, l'Ajuntament anima els santcugatencs i les santcugatenques a participar com a públic en aquest gran esdeveniment esportiu.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Omplim de senyeres i estelades el Tour de França http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=93477490913&ref=nf Enguany el Tour de França passarà pel nostre territori i arribarà fins Barcelona el proper 9 de juliol. Donada la situació actual del nostre país i sabent com ha anat històricament la nostra relació amb els països veïns (Espanya i França), és el millor moment per mostrar la nostra reivindicació i fer veure a tot el món, mitjançant les cadenes de televisió que fan el seguiment d'aquesta fita esportiva, el nostre dret a l'autodeterminació i a ser, per fi, un país lliure i totalment desvinculat a aquests dos països que en el seu dia ens van usar com a moneda de canvi. És el millor moment per sortir al carrer amb les nostres senyeres (estelades o no) i ens fem veure quan passin els ciclistes per les nostres poblacions. Us animo a participar i a fer ressó d'aquesta acció. Com bé em va dir un bon amic fa un temps: A MI NINGÚ M'ENGANYA, CATALUNYA NO ÉS ESPANYA! Salut!

estel. Enviat el 9/jul/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.