Inaugurat el nou accelerador lineal del Capio HGC, 'el més punter de Catalunya' en el tractament del càncer


  • Comparteix:

El Capio Hospital General de Catalunya ha inaugurat aquest dimecres un nou aparell de radioteràpia que el converteix en un dels millors centres per combatre el càncer a nivell mundial. Així ho ha afirmat la consellera de Salut, Marina Geli, que ha afegit que el Vallès Occidental és una de les zones més ben dotades del país pel que fa a recursos mèdics. El nou aparell permet actuar sobre els tumors amb una precisió mil·limètrica, i podrà atendre més de 1.600 casos de càncer a l'any.

El director del Capio HGC, Xavier Mate, ha qualificat de 'fantàstic' el nou accelerador lineal. Mate ha afegit que el nou aparell es tracta del més punter que hi ha a Catalunya.

Xavier Mate

És un fantàstic accelerador lineal. Parlem d'un aparell punter al mercat, segurament el millor que tenim a Catalunya.


L'acte també ha servit per presentar l'aliança estratègica entre aquest centre hospitalari i l'Institut Oncològic del Vallès. L'aliança és fruit de la fusió dels serveis d'oncologia mèdics de la corporació sanitària Parc Taulí de Sabadell i el Consorci Sanitari de Terrassa. Aquesta aliança estableix una planificació territorial conjunta dels serveis mèdics d'oncologia i defineix un servei multicèntric de radioteràpia, que s'inicia físicament al Capio Hospital General de Catalunya i que continuarà al Consorci Sanitari de Terrassa. L'objectiu és coordinar el servei de radioteràpia al Vallès Occidental, oferint un servei homogeni i acostant-lo als usuaris de la zona.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha indicat que la potència que té Catalunya en assistència, recerca i innovació sobre el càncer és única al món.

Marina Geli

Serà un model que generalitzarem, s'ha de treballar en xarxa. La potència que té Catalunya en recerca del càncer no es troba a cap altre lloc del món.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha assenyalat que tot avenç en el tractament del càncer és positiu i ha apuntat que la proximitat del Capio Hospital General de Catalunya a la nostra ciutat beneficiarà els santcugatencs.

Carmela Fortuny

Tots els avanços en el tractament de la malaltia són importants i els santcugatencs se'n beneficiaran.



El nou aparell de radioteràpia ha suposat una inversió de dos milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.