La Unipau presenta la seva programació d'estiu sobre el continent asiàtic


Temes relacionats

La Unipau aposta per analitzar el rol d'Àsia en el seminari d'aquest estiu (13/jun/09)

La crisi socioeconòmica de l'Àsia centrarà el 24è curs d'estiu de la Unipau ( 5/jun/09)

L'Ajuntament aportarà 49.000 euros a la Unipau per als seus cursos d'estiu ( 4/jun/09)


  • Comparteix:

Moment de la presentació a la seu de la Unipau

Moment de la presentació a la seu de la Unipau

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha presentat aquest dimecres la programació del seu curs d'estiu. Les jornades començaran dijous de la setmana vinent i enguany s'abordarà la crisi socioeconòmica de l'Àsia. Cugat tv habilitarà un canal especial per cobrir les conferències més destacades.

La 24a edició dels cursos d'estiu de la Unipau comença el proper dijous i s'allargarà durant una setmana al Centre Borja. La periodista Rosa Maria Calaf inaugurarà les jornades amb una conferència sobre els mitjans de comunicació i la construcció de la pau. El director de l'Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals, Sean Golden, parlarà sobre el paper de les economies asiàtiques al segle XXI. El curs acabarà amb una conferència del diplomàtic català Francesc Vendrell sobre els conflictes de l'Àsia i les seves solucions.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha destacat que l'Àsia és l'única zona territorial que encara no havien tractat als cursos d'estiu. En declaracions a Cugat.cat, Oliveres ha indicat que aquest continent té cada vegada més pes al món.

Arcadi Oliveres

Hem estat per Àfrica, Amèrica Llatina, la Mediterrània... Ens faltava Àsia, un continent amb molta envergadura en el conjunt econòmic i polític mundial.



La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha explicat que les inscripcions als cursos estan funcionant a bon ritme. Sotomayor enumera els apartats en què han dividit la programació d'enguany.

Neus Sotomayor

Hem dividit el curs en context històric, economia, societat, medi ambient i les relacions de futur entre Europa i Àsia.



Un dels col·laboradors de la Unipau, José Maria Perceval, ha remarcat la importància d'alguns països asiàtics com l'Índia i la Xina que engloben una tercera part de la població mundial. Perceval ha recordat l'objectiu que persegueix la Unipau amb els seus seminaris.

José Maria Perceval

El nostre interès és la pau. Els conflictes s'han de solucionar mitjançant el diàleg. Sense justícia ni drets humans serà difícil que hi hagi pau.




L'Ajuntament col·labora en els cursos d'estiu de la Unipau amb una aportació de 49.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.