'Parlen les dones' recull les vivències d'una vintena de santcugatenques entre 1912 i 1936


  • Comparteix:

Protagonistes del llibre durant la presentació al Palau Moja

Protagonistes del llibre durant la presentació al Palau Moja

El Palau Moja ha estat l'escenari que ha acollit la presentació del llibre sociològic 'Parlen les dones' dels santcugatencs Daniel Romaní i Tate Cabré. A partir del llibre, Cugat.cat produirà un audiovisual sobre les experiències de les 20 dones que expliquen el seu testimoni durant el primer terç del segle XX.

Una seixantena de persones han assistit a l'acte de presentació del llibre 'Parlen les dones' a Barcelona. L'obra és un recull de les vivències de 20 dones santcugatenques entre 1912 i 1936. L'objectiu de l'estudi és recuperar la memòria històrica del Sant Cugat de l'època.

La coautora del llibre, Tate Cabré, explica la repercussió que està tenint l'edició d'aquesta obra sociològica i antropològica.

Tate Cabré

Ens ha sorprès la repercussió d'aquest projecte, per exemple, a una de les protagonistes ja l'han entrevistat a Barcelona Tv, la qual cosa és una mostra de la capacitat mediàtica del llibre.



El projecte no finalitza amb l'edició del llibre ja que les 20 protagonistes explicaran la seva experiència a Cugat.cat. El nou canal Cugat tv entrevistarà aquestes dones santcugatenques i ho emetrà a través d'internet.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha acompanyat els autors i les protagonistes durant la presentació del llibre al Palau Moja. Recoder ha destacat el projecte audiovisual impulsat per Cugat.cat.

Lluís Recoder

És un exemple de com els mitjans audiovisuals ens poden ajudar a recuperar la nostra memòria. Sense el llibre, les projeccions i sense Cugat.cat aquestes històries s'haurien perdut.








'Parlen les dones' és una radiografia de les vivències de les santcugatenques del primer terç del segle XX. El llibre vol mostrar el trencament que va suposar l'esclat de la Guerra Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.