Un escut humà present a Bagdad explica a Sant Cugat que les televisions no mostren la realitat


  • Comparteix:

Les imatges que les televisions ofereixen del conflicte a l'Iraq no s'ajusten a la realitat. Aquest va ser un dels temes que va abordar l'escut humà Bernat Carreras a la conferència que va muntar ahir el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat. Carreras va relatar l'experiència de viure a Bagdad durant quinze dies.

Després de la multitudinària manifestació de Barcelona del 15 de febrer, Bernat Carreras i una dotzena més de companys de la plataforma contra l'embargament a Iraq van sortir rumb a Bagdad per conèixer in situ la situació del poble iraquià. L'estada de Carreras va ser de quinze dies, suficients perquè el jove, de 19 anys, s'adonés que la forma de viure dels iraquians no guarda cap relació amb el que es veu a la televisió:

Bernat Carrera

El que veus allà no té res a veure amb el que transmeten els mitjans


A la conferència que va oferir ahir a la Casa de Cultura, Carreras va explicar que les crues imatges que arriben li donen forces per continuar la lluita. L'escut humà explica quin era l'objectiu del viatge que van realitzar:

Bernat Carrera

L'objectiu del viatge va ser transmetre als catalans el que han vist els nostres ulls


En darrer lloc, el jove va comentar que és injust que aquesta guerra es faci sense tenir en compte l'opinió dels ciutadans. Carreras també ha afegit que si la coalició actua per alliberar el poble del sotmetiment de Hussein, també haurien d'actuar a Israel i altres països governats per dictadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.