TVE celebra 50 anys d'emissions des de Catalunya


Temes relacionats

TVE comença a emetre en alta definició a través de Sant Cugat (22/jun/09)


  • Comparteix:

TVE té els estudis a Sant Cugat des del 1983

TVE té els estudis a Sant Cugat des del 1983

L'inici d'emissions de Televisió Espanyola (TVE) des de Catalunya compleix 50 anys aquest dimarts. El primer quart de segle, TVE va emetre des del palau de Miramar, fins que l'any 1983 va traslladar els seus estudis a Sant Cugat. TVE ha preparat una programació especial per celebrar-ho, on destaca un concert aquesta nit al Palau de la Música de Barcelona.

Televisió Espanyola està d'enhorabona amb la celebració dels 50 anys d'emissions des de Catalunya. Tot i que les emissions es van inaugurar el 14 de juliol de 1959, les primeres paraules en català no es van escoltar fins tres anys més tard.

El 6 de juliol de 1983 van entrar en funcionament els nous estudis de TVE-Catalunya a Sant Cugat, ubicats a la zona de Can Sant Joan. El primer programa emès va ser 'Bon dia, Sant Cugat'.

Actualment, el centre de producció de TVE a Sant Cugat emet els dos informatius de desconnexió i diversos espais en horari de màxima audiència. En emissions per a tot l'Estat espanyol, destaca el canal temàtic Teledeporte i el programa 'Saber y ganar'.

Televisió Espanyola ha preparat una programació especial en desconnexió amb Catalunya que s'allargarà durant tota la setmana. L'acte més destacat se celebra aquesta nit al Palau de la Música de Barcelona. L'Orquestra Simfònica ofereix un concert, que comptarà amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.