Un taller explica primers auxilis a la piscina del Parc Central


  • Comparteix:

Capio Hospital General de Catalunya (HGC) ha organitzat aquest dimarts un taller de primers auxilis a la piscina de Sant Cugat per a pares i mares. El curs, amb el títol de 'Què cal fer quan un nen s'ofega?', també s'impartirà demà a la piscina de Valldoreix.

Un any més, el Servei de Pediatria de Capio HGC ha ensenyat de forma pràctica a pares i mares com reanimar la respiració dels més menuts. Els participants han après, amb ninots, les tècniques de reanimació cardiopulmonar i els passos a seguir en cas d'ofegament. L'objectiu del curs és preparar els pares davant de possibles accidents dels fills i així garantir un estiu més segur per a tothom.

El cap de pediatria del Capio HGC, Fèlix Muñiz, ha destacat la importància de saber fer els primers auxilis.

Fèlix Muñiz

L'actuació ràpida en els primers quatre minuts està relacionada amb la mortalitat. Els primers auxilis són bàsics.




En una situació d'urgència, Muñiz ha explicat les conseqüències que pot comportar haver d'esperar l'arribada dels serveis d'emergència.

Fèlix Muñiz

Saber fer un simple boca a boca permetrà que una parada cardiorespiratòria es redueixi a un ensurt. Si hem d'esperar els serveis d'emergència, les conseqüències seran molt pitjors.




Els pares i mares que han participat al taller expliquen com actuarien si el seu fill s'estigués ofegant i destaquen la importància de mantenir la calma en aquest tipus de situacions.

Pares i mares

Si un dia s'ofeguen els fills serà útil saber què fer. / Faria 30 pulsacions i llavors dues respiracions boca a boca. / En moments de nervis cal tenir molt clar què s'ha de fer.





Aquest dijous es repetirà el taller al Complex Esportiu de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.