Sant Cugat rep els nens russos que passen l'estiu a la ciutat


  • Comparteix:

Fotografia de grup dels nens russos i les famílies d'acollida amb l'alcalde i altres autoritats

Fotografia de grup dels nens russos i les famílies d'acollida amb l'alcalde i altres autoritats

Sant Cugat ha donat la benvinguda als 12 nens orfes russos que passen l'estiu amb famílies de la nostra ciutat. L'alcalde ha rebut a l'ajuntament els nens i les famílies d'acollida amb les quals conviuen durant l'estiu. El projecte té el suport del ministeri d'Educació rus.

Els infants viuen en diversos orfenats russos de la zona de Moscou durant tot l'any, però des del 2005 conviuen amb una família a Sant Cugat durant sis setmanes d'estiu. La iniciativa va sorgir quan un grup de famílies van decidir acceptar la proposta de l'escola Àgora d'acollir infants russos a través de l'Associació de Famílies Adoptants de Rússia (Asfaru).

El president de l'Asfaru, José Luis Esteban, diu que des que van iniciar el projecte han intentat que s'enforteixi el lligam familiar entre els nens i les famílies d'acollida.


José Luis Esteban

Cada nen està sempre amb la mateixa família per crear el lligam familiar. Intentem donar-los allò que no tenen a l'orfenat de Rússia.




L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la implicació i generositat de les famílies d'acollida.


Lluís Recoder

Aquestes famílies hi posen molt d'esforç i molta il·lusió i això passa perquè aquestes famílies han creat uns lligams afectius amb aquests nens.





L'obra social de La Caixa ha premiat aquesta iniciativa solidària regalant un dia d'estada a Port Aventura als infants russos i les seves famílies santcugatenques.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Soy madre adoptiva de un maravilloso niño RUSO y me enorgullece las muestras de amor incondicional de estos vecinos de Sant Cugat ( padres acogedores aunque sea en verano)

madre. Enviat el 27/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.