La Unipau busca la millor anàlisi sobre l'Àsia en la seva 24a edició


  • Comparteix:

Taula d'inauguració del curs d'estiu de la Unipau

Taula d'inauguració del curs d'estiu de la Unipau

El seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha començat aquest dijous al Centre Borja. La 24a edició del curs es dedica aquest any al continent asiàtic com a nou centre de gravetat de l'economia mundial. En la inauguració del seminari, Sant Cugat referma el compromís de la ciutat com a seu d'aquest esdeveniment.

Una setantena de persones ha assistit a l'acte inaugural del curs d'estiu de la Unipau. La celebració ha comptat amb personatges tan destacats com el Premi Nobel de la Pau i president honorari de la fundació, Adolfo Pérez Esquivel; el director de l'Agència Catalana de Cooperació, David Minoves, i el director de l'Oficina de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Abadia.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, es mostra entusiasmat amb les jornades que seguiran aquest acte inaugural.

Arcadi Oliveres

És un dia important perquè estem a punt de fer els 25 anys. I en segon lloc, perquè el pes del continent asiàtic a nivell mundial és prou important per dedicar-li unes jornades.


El director de l'Oficina de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Abadia, destaca que el treball de la Unipau l'ha convertit en un referent dins el moviment per la pau.

Xavier Abadia

És una activitat referent del moviment per la pau. És un espai de reflexió i anàlisi molt important per saber tractar els temes d'actualitat sobre la recerca de la pau com en el cas d'Àsia.






Tot i que enguany s'organitza la 24a edició del curs d'estiu de la Unipau, l'entitat celebrarà en els propers dies els 25 anys de la seva creació.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha valorat la tasca de la Unipau al llarg d'aquests anys d'actuació.

Susanna Pellicer

Per a nosaltres és un privilegi que la Unipau estigui a Sant Cugat. Aquests seminaris demostren que la pau encara s'ha d'aconseguir. La gran categoria dels ponents farà que sigui un èxit.




L'acte d'inauguració ha comptat amb una conferència de la periodista Rosa Maria Calaf sobre 'Els mitjans de comunicació i la construcció de la pau'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.