José Eugenio Salarich: 'A la Xina se l'ha d'escoltar'


  • Comparteix:

El diplomàtic José Eugenio Salarich al Centre Borja

El diplomàtic José Eugenio Salarich al Centre Borja

'Els xinesos tenen un bon concepte de nosaltres però hem de conèixer com ens veuen per poder-nos-hi acostar millor'. Ho ha afirmat el director general per Àsia i Pacífic del ministeri d'Afers Exteriors de l'Estat espanyol, José Eugenio Salarich, que ha participat en una taula rodona de la Unipau sobre la Xina. El diplomàtic espanyol ha destacat que les relacions polítiques entre Espanya i el gegant asiàtic passen ara per un moment 'molt dolç' però que cal readreçar el dèficit de la balança comercial espanyola en els propers anys. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

En aquest sentit, Salarich ha instat les empreses estatals a fugir dels tòpics del flamenc i del futbol i a enfocar les exportacions en productes i serveis d'alta tecnologia.

José Eugenio Salarich

Intentem vendre a la Xina l'Espanya de l'alta velocitat, de la gastronomia, de les telecomunicacions, de la moda i dels bancs.


El diplomàtic espanyol ha posat l'exemple d'Alemanya com a país que té una balança comercial favorable i ha apostat per seguir el seu camí.

Salarich ha destacat que fins fa 15 o 20 anys la Xina no era important en l'escena internacional però que ara el món no pot decidir res sense tenir en compte la seva veu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.