Oliveres: 'Els Estats Units han perdut la supremacia econòmica, ara a mans de la Xina'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres durant un moment de l'entrevista

Arcadi Oliveres durant un moment de l'entrevista

'La supremacia econòmica dels Estats Units és dubtosa com a conseqüència del poder creixent de la Xina'. Aquesta és una de les conclusions que ha extret el president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, de la trentena de conferències de la 24a edició del Curs d'Estiu de la Unipau, finalitzada aquest dimecres. En una entrevista a Cugat.cat, Oliveres ha explicat que la importància econòmica del continent asiàtic es traduirà en un futur amb un increment de pes polític. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

El president de la Unipau ha explicat que la importància actual del continent asiàtic és visible en qüestions com l'economia. Oliveres afirma que els Estats Units han perdut la supremacia econòmica, que ha anat a parar a mans de la Xina.

Arcadi Oliveres

La supremacia econòmica dels Estats Units és dubtosa; ara està en mans de la Xina. És cert que des del punt de vista militar, els Estats Units encara tenen una presència important.


Oliveres ha explicat que les transformacions del continent asiàtic portaran a una transformació global. Diplomàtics, activistes pel drets humans, professors, experts en el món asiàtic i un Premi Nobel han expressat la seva visió d'un continent complex i ric en matisos que farà girar el mapa de l'equilibri internacional en les properes dècades.

El president de la Unipau ha valorat el 'nivell excepcional' dels ponents que han participat i ha destacat l'increment d'assistència respecte l'any anterior. Oliveres ha avançat el contingut de la propera edició de la Unipau.

Arcadi Oliveres

Els 25 anys és un moment emblemàtic. Farem balanç per veure com han evolucionat els temes i també abordarem les perspectives de futur.








El diplomàtic Xavier Vendrell ha estat l'encarregat de la conferència de clausura d'aquesta edició amb la xerrada 'La solució als conflictes de l'Àsia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.