El Consell Assessor de TVE a Catalunya, en contra de la supressió de l'informatiu en català


  • Comparteix:

Centre de TVE a Sant Cugat

Centre de TVE a Sant Cugat

El Consell Assessor de TVE (CARTVE) a Catalunya diu haver rebut amb gran sorpresa i preocupació la decisió de la direcció de TVE de suprimir, durant l'agost, l''Informatiu vespre' que s'emet en català per La 2, segons manifesta en un comunicat. Els membres del CARTVE estan en contra d'aquesta decisió de la direcció de TVE a Sant Cugat, que es justifica al·legant manca de personal, perquè 'una televisió pública no pot deixar sense el dret d'informació a la ciutadania'. Els membres del CARTVE atribueixen aquesta decisió a una manca de planificació dels recursos humans del centre de producció de Sant Cugat.

La direcció de la televisió estatal ha decidit suprimir l'informatiu del vespre en català, que s'emet des de fa 20 anys, durant el mes d'agost per falta de recursos. Una situació que no agrada al Consell Assessor de RTVE a Catalunya, que ha enviat un comunicat per rebutjar la mesura. Aquest consell demana a l'ens públic que rectifiqui i trobi la manera de mantenir aquest informatiu durant l'agost. A més, reclama a la direcció de l'ens públic un compromís per al manteniment del català a TVE i per garantir els drets dels ciutadans a ser informats.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.