TVE garanteix 'L'informatiu vespre' des de Sant Cugat a partir de setembre tot i reubicar vuit redactors


Temes relacionats

El Consell Assessor de TVE a Catalunya, en contra de la supressió de l'informatiu en català (25/jul/09)


  • Comparteix:

Vista exterior del centre de TVE ubicat a Sant Cugat

Vista exterior del centre de TVE ubicat a Sant Cugat

La direcció de TVE ha comunicat que 'L'informatiu vespre' i la programació en català que es fa des de Sant Cugat té garantida la seva emissió al 100% a partir de setembre. Amb tot, l'ens públic reubicarà vuit redactors de la televisió que traslladarà a RNE-Barcelona. TVE a Catalunya va anunciar recentment que la segona edició de l'informatiu en català se suprimiria durant l'agost per falta de personal tècnic.

L'anunci de la reducció de la plantilla de 'L'informatiu' ha provocat que representants dels treballadors hagin alertat que, si a l'agost no es pot realitzar aquest programa per falta de recursos humans, 'amb vuit treballadors menys es fa difícil la seva emissió' a partir de la tardor.

Segons els sindicats, la direcció del centre considera que amb les notícies del 'Telediario' que es fa en l'àmbit estatal ja es compleix amb l'obligació d'informar, el que suposa, segons els treballadors, 'un menyspreu absolut cap als espectadors catalans'.

Recordem que fa tot just una setmana, la direcció de la televisió estatal va decidir suprimir l'informatiu del vespre en català, que s'emet des de fa 20 anys, durant el mes d'agost per falta de recursos. Una situació que no va agradar al Consell Assessor de RTVE a Catalunya, que va enviar un comunicat per rebutjar la mesura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.