La delegació local de l'Associació del Parkison prepara les activitats del dia mundial d'aquesta malaltia


  • Comparteix:

Avui se celebra el Dia Mundial del Parkinson amb l'objectiu de donar a conèixer aquest trastorn i avançar en els tractaments terapèutics. La delegació de Sant Cugat de l'Associació Catalana del Parkinson vol aprofitar aquesta diada per sensibilitzar sobre aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta un 1% de les persones més grans de 60 anys.

La delegació vol que la jornada d'avui serveixi per apropar als ciutadans els serveis que s'ofereixen als afectats i familiars del Parkinson. Una de les membres de l'organització cal insistir en què el malalt no es quedi inactiu ni es tanqui en si mateix, sinó que cal buscar vies de participació com ara les activitats que s'ofereixen des de l'Associació:

Andreu Baldi

Hem tingut interès en que es fes la rehabilitació a Sant Cugat


Segons els membres de la delegació, la vida dels afectats, però també dels familiars, ha millorat considerablement des que l'Ajuntament va cedir un espai a la Casa de Cultura dues vegades a la setmana per fer fisioteràpia i logopèdia.

Andreu Baldi

L'Ajuntament ens va cedir una aula en el primer pis de la Casa de Cultura


La malaltia de Parkinson és un quadre de caràcter progressiu. Un diagnòstic precoç permet instaurar una teràpia eficaç que permeti, alhora, augmentar la qualitat de vida com les expectaves de vida del pacient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.