Els treballadors de TVE de Sant Cugat faran vaga per la supressió de l'informatiu del vespre


Temes relacionats

TVE garanteix 'L'informatiu vespre' des de Sant Cugat a partir de setembre tot i reubicar vuit redactors (31/jul/09)

El Consell Assessor de TVE a Catalunya, en contra de la supressió de l'informatiu en català (25/jul/09)


  • Comparteix:

Seu de TVE a la nostra ciutat

Seu de TVE a la nostra ciutat

L'Assemblea de treballadors de TVE de Sant Cugat ha convocat dues aturades per divendres de la setmana que ve per protestar contra la supressió de l'informatiu del vespre en català. Aquest dilluns ha estat el primer dia que l'espai informatiu s'ha deixat d'emetre per falta de personal tècnic i pel traspàs de redactors dels estudis de la nostra ciutat a RTVE de Barcelona. El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ja ha titllat 'd'irresponsable' la decisió de la cadena de suspendre l'informatiu.

Les dues aturades seran divendres de la setmana que ve d'una a tres del migdia i de set a nou de la tarda. D'aquesta manera, el comitè d'empresa mostra el seu rebuig a la desaparició de l'informatiu del vespre en català, una preocupació que s'ha vist agreujada en conèixer la possibilitat que la direcció elimini també el programa '59 segons' la temporada vinent.

La direcció de RTVE al·legava la setmana passada que el programa s'ha deixat d'emetre per falta de recursos i personal tècnic durant l'agost, però ha assegurat que tant l'espai informatiu com la programació en català que es fa des de Sant Cugat tenen garantida la seva emissió al 100% a partir de setembre. Amb tot, l'ens públic ha reubicat vuit redactors de la televisió que ha traslladat a RNE-Barcelona.

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha tornat a denunciar la manca de previsió de la direcció del centre que ha qualificat de 'greu irresponsabilitat que ha desembocat en el no compliment de les seves obligacions informatives com a servei públic'.

La demanda del consell de no deixar Catalunya sense l'informatiu en català se suma a les del Col·legi de periodistes, els sindicats, els comitè d'empresa, el 'Comité Intercentros', el 'Consejo de informativos de TVE' i diversos partits polítics que s'oposen a l'eliminació de l'espai informatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.