L'Agència de Salut Pública de Barcelona intenta controlar el mosquit tigre, present a Sant Cugat


  • Comparteix:

El mosquit tigre afecta un total de 87 municipis catalans

El mosquit tigre afecta un total de 87 municipis catalans

L'Agència de Salut Pública de Barcelona demana la col·laboració de la ciutadania per controlar les colònies de mosquit tigre als nuclis urbans, un d'ells, Sant Cugat. El consorci sanitari ha instaurat aquesta mesura després d'observar el creixement continuat del nombre de plagues urbanes al centre de la capital, malgrat l'execució de campanyes preventives.

En el cas de la nostra ciutat, la plaga més nombrosa és la del mosquit tigre, que es va detectar per primer cop al 2004. L'Agència de Salut Pública de Barcelona afirma que és fàcil pal·liar l'efecte de l'insecte a causa de la facilitat del cos humà per generar defenses contra el mosquit després de la primera picada.

Més de 87 municipis catalans ja estan afectats pel mosquit tigre, que segueix la seva expansió pel Vallès Occidental. Com cada estiu, l'Ajuntament de la nostra ciutat ha posat en marxa un protocol de prevenció per reduir la presència del mosquit. L'insecte és conegut per la seva dolorosa picada.

Entre els consells de prevenció per evitar picades del mosquit hi ha l'ús de repel·lents, tenir cura dels jardins particulars i evitar l'acumulació a l'aire lliure de materials que puguin retenir l'aigua pluvial. A més, també és recomanable utilitzar sistemes de rec per bombeig als horts i jardins i tractar cada set o deu dies els jardins amb insecticides antilarvals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.