Els treballadors de TVE protesten per la supressió de l'informatiu en català


  • Comparteix:

Una vuitantena de treballadors de TVE a Sant Cugat han aturat la seva activitat i han sortit al carrer aquest divendres per protestar contra la supressió de l'informatiu del vespre en català. Des de principis d'agost l'espai informatiu s'ha deixat d'emetre per falta de personal tècnic i pel traspàs de redactors dels estudis de la nostra ciutat a RTVE de Barcelona. Els representants sindicals del centre de la nostra ciutat han assegurat que la producció en català de la cadena 'està en perill' i que seguiran les protestes al setembre.

La primera aturada s'ha produït entre la una i les tres de la tarda i la segona entre set i nou del vespre. D'aquesta manera, el comitè d'empresa mostra el seu rebuig a la desaparició de l'informatiu del vespre en català, una preocupació que s'ha vist agreujada en conèixer la possibilitat que la direcció elimini també el programa '59 segons' la temporada vinent.

El secretari general del sindicat Alternativa de RTVE, Juan Manuel Hidalgo, ha explicat que creuen que la decisió de suspendre l'informatiu és injustificada i que a la direcció 'no l'interessa' fer l'informatiu en catala. A més, ha expressat la seva preocupació per la programació en català a Sant Cugat.

Juan Manuel Hidalgo

La decisió és injustificada perquè per dos ajudants de realització no és pot suspendre un informatiu. Creiem que la programació en català a Sant Cugat està en perill.




Hidalgo creu que a llarg termini els dos informatius en català acabaran desapareixent, així com altres programes en català, com '59 segons'.

Juan Manuel Hidalgo

Està clar que davant de qualsevol necessitat l'informatiu vespre quedarà curt. A llarg termini desapareixeran l'informatiu vespre i el del migdia en català, i perquè no, el '59 segons'.



Davant la vaga de treballadors, la direcció de la cadena assegura que l'informatiu del vespre en català es tornarà a emetre a partir del 15 de setembre. La direcció també ha explicat que els trasllats de periodistes a RNE a Barcelona són canvis d'adscripció de societat del grup.

El Consell d'Informatius de TVE també s'ha pronunciat en contra del trasllat forçós dels vuit periodistes dels estudis de la nostra ciutat a Barcelona perquè asseguren que podria significar el desmantellament dels serveis informatius.

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha tornat a denunciar la manca de previsió de la direcció del centre que ha qualificat de 'greu irresponsabilitat que ha desembocat en el no compliment de les seves obligacions informatives com a servei públic'.

La demanda del consell de no deixar Catalunya sense l'informatiu en català se suma a les del Col·legi de periodistes, els sindicats, els comitè d'empresa, el 'Comité Intercentros', el 'Consejo de informativos de TVE' i diversos partits polítics que s'oposen a l'eliminació de l'espai informatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.