Prop d'un miler de santcugatencs resideixen de forma estable a l'estranger


  • Comparteix:

Hi ha santcugatencs als cinc continents del món

Hi ha santcugatencs als cinc continents del món

Sant Cugat té 934 ciutadans que viuen de forma estable en països estrangers, segons les últimes dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Hi ha santcugatencs a tots els continents del món, però la majoria es concentra als Estats Units -on hi ha 129 santcugatencs- i a França -on n'hi ha 95-. La majoria són adults joves, d'entre 35 i 39 anys.

Després de França, els principals països d'acollida dels santcugatencs al continent europeu són Alemanya (79), Andorra (71), el Regne Unit (72), Suïssa (56) i Bèlgica (46). En total, hi ha 381 santcugatencs residint a països de la Unió Europea i 137 més en altres estats d'Europa.

A Amèrica, on hi ha 342 santcugatencs, els principals països d'acollida a banda dels Estats Units són l'Argentina (68), Brasil (24), Veneçuela (21), i Xile (19), entre d'altres països. També hi ha ciutadans empadronats a la nostra ciutat que resideixen a la República Dominicana (12) i Cuba (5). L'Àfrica, amb 16 santcugatencs, Àsia, amb 15, i Oceania, amb 15 -tots ells a Austràlia- completen el mapa dels llocs de residència dels santcugatencs al món.

Per edats, la majoria de santcugatencs residents a l'estranger són adults joves que tenen entre 35 i 39 anys. També hi ha un nombre destacable de santcugatencs que viuen fora -un total de 232- que tenen menys de 14 anys. Per sexes, guanyen les dones (473) per sobre dels homes (461).

Una quarta part dels santcugatencs que resideixen a l'estranger (233) són persones nascudes fora i que han tornat a residir al seu país d'origen després d'empadronar-se a la nostra ciutat. Aquest grup és majoritari en el cas dels santcugatencs nascuts a l'Amèrica del Sud.

Les dades de l'Idescat, corresponents al padró tancat a 1 de gener del 2009, tenen en compte les persones registrades a les oficines consulars que encara estan empadronades a Sant Cugat. L'Idescat només comptabilitza els països on hi resideixen més de 500 catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.