Els Bombers ja han fet 50 actuacions a Sant Cugat durant la campanya d'estiu


Temes relacionats

Cremen 4,5 hectàrees de matoll a tocar del polígon de Can Calopa (19/ago/09)


  • Comparteix:

Camió de bombers en imatge d'arxiu

Camió de bombers en imatge d'arxiu

Els Bombers de la Generalitat han fet 50 actuacions a Sant Cugat des de l'inici de la campanya d'estiu, el passat 15 de juny. D'aquest mig centenar d'incidències, el 40% han estat activitats no urgents que no impliquen risc per a la població. Només el 25% de les sortides han estat per incendis urbans i de vegetació i un altre 20% per serveis en accidents de trànsit i accions de salvament. L'incendi més important ha succeït aquest dimecres, quan han cremat 4'5 hectàrees de matolls a tocar del polígon de Can Calopa.

Les 4'5 d'hectàrees cremades en l'incendi que va patir aquest dimecres el municipi han elevat a sis els incendis amb vegetació en el que portem d'estiu, el que suposa un 50% més d'actuacions d'aquesta tipologia que l'any passat. Els incendis urbans en aquest període també han estat sis, que sumats als incendis forestals suposen el 24% de totes les sortides de bombers des del 15 de juny.

El gruix de les actuacions han estat, però, d'activitats no urgents, que sumen 20 sortides i suposen prop del 40% de tota l'activitat estival dels Bombers. Nacho Solano, del departament de Premsa de Bombers, ha explicat a Cugat.cat què són aquestes sortides no urgents.

Nacho Solano

No urgent és un servei que necessita d'una revisió però que no provoca un perill imminent. Pot ser una façana o un rusc d'abelles.



Els Bombers també han hagut de fer cinc sortides per accidents o incidències de trànsit i cinc més per salvaments, que acostumen a ser en zones muntanyoses. Totes dues categories suposen més d'un 20% del total d'actuacions dels Bombers.

La campanya d'estiu de 2009 ja ha superat de llarg les hectàrees cremades dels anys anteriors. El 2008 va ser especialment benigne, amb només 75 metres quadrats de matolls cremats, i el 2007 van cremar 3'5 hectàrees, xifra superada només amb la darrera actuació de dimecres passat quan van cremar 4,5 hectàrees a tocar del polígon de Can Calopa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.