Començar el curs amb menys mestres no afectarà la qualitat de l'ensenyament, segons els professors


  • Comparteix:

El 14 de setembre els nens i nenes de Sant Cugat tornen a classe

El 14 de setembre els nens i nenes de Sant Cugat tornen a classe

Gairebé tots els centres públics de primària de la ciutat començaran dilluns vinent el nou curs amb un mestre menys a la seva plantilla. Es tracta d'una reestructuració de personal que ha fet el departament d'Educació de la Generalitat en diferents plantilles escolars. Tot i això, els centres de la ciutat creuen que la reducció no afectarà la qualitat de l'educació i que tot és a punt perquè els nens i nenes de la ciutat tornin a classe d'aquí a una setmana.

Les instal·lacions dels CEIP i IES de la ciutat estan a punt per l'inici del curs i els alumnes estrangers estan realitzant, com cada any, les aules d'acollida als centres corresponents per integrar-se millor a les escoles locals.

Tot i això, la majoria dels centres públics de la ciutat perden aquest any un professor a causa d'una reestructuració de personal que ha fet el departament d'Educació. Escoltem el director del CEIP la Floresta, José Manuel Casteleiro, en declaracions a Cugat.cat.

José Manuel Casteleiro

Una de les novetats és la reducció de professorat dels centres de primària per una política del departament que ha d'ajustar el pressupost.


Casteleiro creu que la reducció no afectarà la qualitat però que s'hauran de reorganitzar algunes classes que fins ara estaven més diversificades.

De la seva banda, la Coordinadora d'AMPA ha explicat que aquest curs continuarà amb les xerrades a pares i mestres, però amb una novetat. Ho explica la presidenta de l'entitat, Patricia Recolons.

Patricia Recolons

Volem fer com a novetat cine-fòrums dedicats a l'educació.


Aquest dilluns, el CEIP Collserola acull l'acte institucional d'inauguració del curs escolar 2009-2010, coincidint amb el 25è aniversari del centre. Hi assistiran l'alcalde, Lluís Recoder, i la directora dels Serveis Territorials del departament d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró. L'escriptor Màrius Serra oferirà la conferència inaugural, titulada 'La llengua és una font de plaer'.

El proper dilluns, 14 de setembre, començarà el curs escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.